Thailand, Kambodja och Förenade Arabemiraten 2019

Koh Rong Sanloem, Kambodja

(12/2-19) Slappade hela dagen på M’Pai Bay. M’Pai Bay är verkligen ett perfekt ställe att bara göra ingenting på. En kort skogspromenad blev det ovanför byn strax innan lunch.

Bilder från berget ovanför M’Pai Bay idag.

Köpte en bussbiljett mellan Sihanoukville och Phnom Penh idag på en resebyrå. Returbiljett med båt från Koh Rong Sanloem till Sihanoukville har jag redan. När man köper båtbiljetter på fastlandet så köper man alltid en tur- och returbiljett. Returbiljetten är öppen vilket är perfekt.


(11/2-19) Spenderade hela dagen på stranden Clear water bay. Jag och en tjej från Danmark trekkade till Clear Water Bay genom djungeln från M’Pai Bay. Efter en stunds vandring inne i djungeln stod det mer och mer klart att en väg håller på att brytas genom djungeln. Efter att ha pratat med några lokalbor kunde dom bekräfta att det skall byggas en väg samt en stor resort på Clear Water Bay. Stranden är verkligen världsklass. Allt skräp som folk klagar på som befinner sig på Phu Quoc ser man ingenting av här. Personligen tror jag en del av skräpet på Phu Quoc har att göra med den enorma mängden turister ön tar emot. Brände mig ganska ordentligt idag trots att jag smörjde mig kontinuerligt med solskyddskräm.

Bilder från trekken mellan M’Pai Bay och underbara Clear Water idag. Det är relativt enkelt att urskilja vilka bilder som är tagna på Clear Water Bay.


(10/2-19) Resdag idag. Kom fram till M’Pai Bay Village på Koh Rong Sanloem vid 16-tiden efter att ha börjat med att hoppa på bussen klockan 08.00 i Kampot. Det som gjorde att det tog flera timmar extra idag var en makalös otur. Efter att ha hoppat av bussen i Sihanoukville gick jag ner till Serendipity-piren. Där blev jag nekad tillträde trots att jag visade personen en giltig tur- och returbiljett. Det gavs ingen förklaring utan endast att båtavgången var flyttad till en annan pir. Jag fick gå tillbaka till varifrån jag kom och där skulle en gratisbuss skjutsa mig till den nya piren. Där träffade jag fyra britter som också väntade på samma buss. Dom bodde alla i Kampot sedan två år och hade dessförinnan bott i Sihanoukville i tio år! Dom förklarade för mig vad som orsakat detta med pir-bytet. Premiärminister Hun Sen var på väg ut till Koh Rong Sanloem, med andra ord samma ö jag skulle till. Han hade ställt in båtar och flyttat på avgångar. Plötsligt kom det fram en kille från Speed Ferry Cambodia med nya bud igen. Vi skulle åka från den vanliga piren. Jag gick ner tillbaka till Serendipity-piren med britterna och under tiden berättade dom för mig att allt byggande i Sihanoukville fått dom att lämna staden till slut. Dom sista två åren har den vansinniga byggboomen tydligen nått nya höjder. Enligt uppgifter från media planeras ytterligare ett 40-tal nya kasinon här dom närmsta åren.
Jag får se hur länge jag blir kvar på ön. Har bokat tre nätter till att börja med.

Bilder ovan från min resdag från Kampot till Koh Rong Sanloem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.