Thailand och Filippinerna 2012 (del 2)

Cateel, Davao Oriental, Filippinerna

(15/8-12) Det tog mig fem timmar att komma till den lilla staden Cateel 16 mil norr om Mati. I Mati såg jag inte en enda västerlänning och här i Cateel är det nog ännu mindre chans till det. När jag kom fram till busstationen i Cateel gick jag bara över gatan till Oar Inn som är ett av få ställen att bo på. Det kostar 800 peso per natt och är rent och fräscht. Det är knappt så det finns internet här. Det är en mysig liten stad med trevligt folk. Man blir påpassad hela tiden av folk som vill försöka prata engelska. Staden känns väldigt omodern, men det gör det hela mysigare. Cateel är en av Filippinernas tidigaste spanska bosättningar.

Eftermiddagen bestod av att gå omkring i staden och ta reda på kostnader för att ta sig till det kända Aliwag Falls, som ligger ungefär 25 km öster om Cateel. Jag vet inte riktigt om det är värt det. Jag får se imorgon. Jag har planer på att försöka ta mig till Leyte via Surigao city, då jag ska hälsa på folk jag känner både i Baybay och Isabel.

Bilder från vistelsen i Cateel nedan.
Oar Inn, mitt boende i Cateel.
Town Plaza, Cateel.
Stadshuset i Cateel.
Min vän Jose med mamma och barn som vill köpa peanuts av honom. Han berättade för mig om Marcostiden och mycket annat, Cateel.
Min vän Jose med skolbarn som vill köpa peanuts av honom. Han berättade för mig om Marcostiden och mycket annat, Cateel.
Den 15 Augusti 2012 togs denna bild på Church of Saint James the Apostle, Cateel.
Barnen bad verkligen om att jag skulle ta denna bild. Sedan ville de ha 1 peso var för att de poserat! Centrala Cateel.
Basket i centrala Cateel.
Gatuscen centrala Cateel.
Stranden i centrala Cateel.
Cateel är mindre än Mati, men lika trevligt och till och med mysigare. I Mati med omgivningar finns mycket mer att göra.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.