Thailand och Filippinerna 2012 (del 2)

Bangkok, Thailand (del 1)

(5/8-12) Förberedelserna till denna resa blev oväntat spännande när mitt ICA Mastercard plötsligt slutade fungera två dagar innan avresa. Kortet fungerade inte på terminaler i affärer, i bankomater och inte inte ens i min dosa till internetbanken. Att det gick sönder så pass nära resan gjorde att jag inte hann få mitt nya kort innan jag åkte. Allt tyder på att det är chipet som lagt av. Min lösning på problemet var att låna min mammas VISA-kort! Lite orutinerat att inte ha två kort, men det beror på att jag nyligen bytt bank.

Framme i Bangkok ganska precis klockan 08.00 lokal tid idag. Klockan 10.00 var jag incheckad på Federal hotel på Sukhumvit road. Helt säkert ett nytt personligt rekord att på två timmar gå igenom immigrationen, hämta ut bagaget, ta sig in till Sukhumvit och checka in på hotellet!

Jag tyckte inte att världens bästa flygbolag i år, Qatar Airways var något speciellt. Det var ungefär som vilket annat bolag som helst som flyger denna rutt till Asien. Allt flöt på bra tidsmässigt och servicen var väl medel. Biljettpriset på 6100 kr tur och retur till Bangkok är inte mycket att säga om. Mellanlandningen i Doha på två timmar var precis lagom. Skönt att få sträcka på benen lite. Det är i princip 6 timmar från Arlanda till Doha och sedan 6 timmar ytterligare från Doha till Bangkok. Det var oerhört varmt i Doha, ca 39 grader vid 19-tiden! Här i Bangkok är det ca 10 grader kallare på morgonen.

På eftermiddagen var det dags att utforska en ny sevärdhet för min del i Bangkok. Shoppingcentret Terminal 21 som öppnade i oktober 2011. Jag blev imponerad av byggets storslagenhet, men i övrigt är jag lite besviken på affärerna som var representerade. Var in och kollade i bland annat Quicksilver och Adidas butiker och tyckte det var riktigt dåligt i båda. Men de som är duktigare än mig på shopping kanske tycker helt annorlunda förstås. Det är möjligt att det blir bättre inom kort då det fortfarande inte är så länge sedan det öppnade.
Flygplatsen i Doha, Qatar.
Bild tagen inne på flygplatsen i Doha. Relativt snabbt kom en vakt springande och meddelade att jag inte fick fotografera i lokalerna.

Terminal 21 Bangkok.
Terminal 21 Bangkok.
Terminal 21 Bangkok.
Terminal 21 Bangkok.
Terminal 21 Bangkok.
Terminal 21 Bangkok.
Terminal 21 Bangkok.
Bilder från Terminal 21 i Bangkok.

Som jag berättade i början av detta inlägg så slutade mitt Mastercard att fungera för några dagar sedan hemma i Sverige. Tog ändå med kortet och testade att ta ut med det här i Bangkok idag och det fungerade på första försöket! Har jag tur kanske det fungerar på Filippinerna också!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.