Thailand och Burma 2006

Pattaya, Thailand

(23/7-06) Jag och Yib har varit på Jomtien Beach idag och badat. Vill inte ens försöka bada på Pattaya Beach eftersom det är så mycket skräp där. Lugn och trevlig dag. Måste passa på och ta det lugnt nu de sista dagarna.
Jomtien Beach, Thailand.
Jomtien beach är faktiskt tillräckligt ren för att solbada på, men det är gränsfall. Tyckte det var en del skräp i vattnet. Servicen till de solbadande var det inget fel på, med öl och mat inom räckhåll.

Vännen Yib vaktandes på min Singha! Som vanligt alltid glad!
Inte alls kul att bada, tyckte Yib. Det kändes skönt att slippa hålla koll på sina ägodelar på egen hand, för en gångs skull! Vi hade riktigt kul tillsammans i Pattaya. Tack för några trevliga dagar Yib!


(22/7-06) Idag har jag haft semester och bara semester. Dessutom har jag fått besök av en tjej som jag träffade på Koh Samui förra resan, Yib. Jag beundrar henne för att ha åkt ända från Koh Samui där hon bor och jobbar, ända hit upp till Pattaya bara för att träffa mig! Inte ett enda av alla hundratusentals fruntimmer i Pattaya lyckades charma mig alltså! Skämt åsido, det är alldeles perfekt att ha en tjej med sig här på kvällarna. Då är man helt säker på att slippa uppvaktning! Oavsett om de tror att det är en bartjej eller inte! Har solat och simmat i poolen idag. Lugn och skön dag.


(21/7-06) Det var en rätt rolig kväll igår kväll. Det sköna är att tjejerna inte är ett dugg intresserade av en alls. Man är för ung helt enkelt. Om man går förbi en bar så ropar de inte ”handsome man” till en utan endast till överviktiga gamla tyskar på 60+! Mycket skönt. Snackade med en tysk på 57 om saken och han sade sig veta anledningen till detta. Mer pengar för mindre arbetsinsats. Översatt till att en man på 55 inte kräver lika mycket sex som en kille på 35-36 (eller kanske ännu yngre) och är dessutom säkert mer givmild och generös. Det låter rimligt i mina öron. Att kunna gå omkring ostört känns trevligt. Det är extremt mycket go-go barer här. Det ser ut som att merparten är tomma på klienter. I övrigt så tycker jag inte det var så farligt det här. Jag är väl rätt så van i och för sig. Personer som aldrig varit på sådana här ställen kan säkert ta mycket illa vid sig. Trots det ser man familjer med barnvagnar dra runt på gatorna här, vilket inte passar in riktigt!
Världsberömda Walking Street, South Pattaya Beach, Thailand.
Precis som namnet antyder så är det en gågata. En lite udda gågata kanske, med tanke på de hundratals barer som finns längs den.

Pengar, pengar och pengar. Folket här verkar ha få andra anledningar till att överhuvudtaget leva. Helt sanslöst ställe. När man ser europeiska män vandra längs gatorna lite småfulla med unga thailändskor i hand, så är det inget annat än patetiskt. Dessutom så är många säkerligen företagsledare med ansvar för beslut som rör många människor i sina hemländer! Här i ”Disneyland After Dark” spelar de fyra i rad på barerna med tjejer som är 20-30 år yngre än dem själva. Sådan är världen här, och det är från det här Pattayas bottenlösa pengainflöde kommer. Pattayas turism växer fortfarande lavinartat år från år. Det går bara inte att komma ifrån. Regeringen och landet kan bara inte avstå dessa dollars, trots att det internationellt sett är en skam för landet. Att internationella media överdriver sexindustrin något alldeles enormt verkar inte heller vara avskräckande. Det byggs nya hotell som aldrig förr här. Trots allt det här så finns det folk med andra avsikter som besöker Pattaya också. Att dra alla över en kam är riktigt fult och Pattaya har mycket som attraherar ”vanliga” turister.

Det enda positiva som jag ser det är att ingen verkar vara slav under prostitutionen och underåriga som prostituerar sig verkar man har stävjat rätt hårt under de senaste åren. Det verkar inte finnas något sådant här i krokarna i alla fall. Även om det är svårt att vara helt säker på det förstås. Mediebevakningen och annan uppmärksamhet i form av många ”vanliga” besökare är så stor på sådana här internationella turistorter att folk som håller på med de riktiga skumraskaffärerna förmodligen gör det någon annanstans.

Idag har jag solat rätt hårt. Har faktiskt bränt mig lite. Det gör jag ju titt som tätt på mina resor, så det är inget nytt. Vädret har varit kanon, helklart hela dagen. Mycket bättre väder här under regnperioden än i Bangkok. Där ser man nästan aldrig solen. Men Yangon i Burma tog priset. Det regnade 1500 mm under de första 2 veckorna i juli. Under några av dessa dagar var jag där. Normalt sett så regnar det ca 500 mm under en 2 veckors period i juli. Så detta var rekord nederbörd i staden. Ikväll blir det nog lite lugnare med alkoholen, fast det var relativt lugnt igår också. Men lite måste man få roa sig under semestern.


(20/7-06) Har precis anlänt till Pattaya. Air condition-buss hit kostade 91 baht från Bangkok. Bor mitt i smeten i centrala Pattaya Beach. Efter en tung och väldigt svettig promenad (finns det taxibilar här, förutom songthaews?) så kom jag till slut fram till det hotell jag valt ut. Betalar 1200 baht för ett rum som man kan kalla för svit. Jag har panoramautsikt över Pattaya-bukten! Det fanns billigare rum för typ 800 baht, men vad sjutton, lika bra att slå på stort. Fick ner priset en hel del på rummet, de ville ha 1500 baht per natt. När jag sa att jag skulle stanna 5 nätter så blev det liv i luckan och prutningen fungerade. Jag har ungefär 50 meter till stranden. För er som varit här och kan riktningarna så bor jag på soi 13. Det skall bli intressant att kolla in vad detta är för ett ställe. Jag får tillfälle till sol, bad och vila också, under min sista vecka här. Går det inte att bada längs Pattaya beach (man har ju hört ett och annat om denna strand) så har jag en bra pool på hotellet. Tycker dock att första intrycket av stranden ser ok ut. Vi får se. Nu ska jag iväg och få i mig lite mer mat. Har precis tryckt i mig en burgare på Burger King. Klockan är 15.00 nu lokal tid.
Pattaya Beach, Thailand.
Pattaya Beach alldeles nedanför mitt hotell. Knappast badbart vatten. För skitigt!

Klockan är 20.00 och mörkret har lagt sig över Pattaya. Har precis sippat i mig en whisky i min hotellsvit. Visst, visst, det är prostituerade och go-go-barer i stort sett överallt, men samtidigt syns många barnfamiljer till på ”walking street” den här tiden på kvällen. Tycker det är en ganska välskött beach resort så här långt. Rent och snyggt. Även om stranden som sådan är skitig. Som barnfamilj kan man bo norr om Pattaya på Naklua beach eller söder om Pattaya på Jomtien beach om man vill slippa stora delar av sexindustrin. Det är klart och tydligt Pattaya som Aftonbladet och Expressen avser i sina artiklar om prostitutionen i Thailand. Som sagt så kan man undvika stora delar av sexindustrin genom att inte bo här på Pattaya beach. Som vanligt så överdriver kvällstidningarna en hel del, men i detta fall så är det verkligen ett annorlunda ställe då det gäller sexutbudet! Bäst är dock förmodligen att åka till Karon Beach på Koh Phuket eller Chaweng Beach på Koh Samui. Som ni kanske märker så störs jag inte speciellt mycket av det, även om moralen i det hela är ytterst tveksam, självfallet. Efter att ha undvikit stället i 15 år så kändes som att det var dags nu att kolla in det. Jag är inte avskräckt ännu i alla fall. Men det är nu det börjar, efter mörkrets inbrott. Jag rapporterar om kvällens händelser imorgon.

I den lokala tidningen så kan man läsa idag att ännu en västerlänning tagit livet av sig i Pattaya. En norrman på 27 år som hoppade från femte våningen på sitt hotell. Enligt vänner så var han deprimerad efter att ha fått något fel på sitt blod. Detta är en alltför vanlig historia i Pattaya. I Pattaya tar många utlänningar livet av sig, det är inget nytt. Jag tycker inte synd om en enda av dessa personer. Det kan låta okänsligt, men ger man sig in i leken får man leken tåla. Skulle jag gå ut ikväll och supa skallen av mig och köpa prostituerade så skulle ingen tycka synd om mig, vilket jag inte skulle förutsätta heller. Drar jag dessutom på mig sjukdomar på kuppen så får jag stå mitt kast. Det är ingen lek med nattlivet på sådana här ställen när alkohol är inblandat. Folk blir drogade också. Personligen så känner jag mig rutinerad på utelivet i sådana här sammanhang, men är ytterst vaksam på minsta öl eller drink jag inhandlar. Öppnas eller blandas den inte framför mina ögon så går den tillbaka direkt till den som serverade. Ok, cheers!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.