Thailand 2006

Bangkok (del 1)

(2/5-06) Det är dags för den stora återkomsten! Har bestämt mig nu. Det blir södra Thailand och endast det den här gången. Jag känner väldigt starkt för att återse denna region igen. Senast jag var söder om Bangkok var 1994! Det lär ha hänt en hel del minst sagt. Jag gör helt enkelt en repris på min och Anders resa hit 1991. Drar först ner till Hua Hin imorgon. Blir där några dagar innan jag fortsätter till ytterligare några platser innan jag når ner till Koh Samui i provinsen Surat Thani. Ska försöka stanna till på minst ett ställe mellan Hua Hin och Surat Thani. Det är sällan turister stannar till någonstans längs den sträckan. Om någon vecka lär jag säkert befinna mig på Chaweng eller kanske Lamai beach. En sak är säker. Det kommer att kännas mycket speciellt att återse Koh Samui. Frågan som kvarstår nu är om det blir att åka till Andaman-sidan eller inte. Är rätt så sugen på att dra till Koh Phangan också eftersom jag aldrig varit där! Detta kommer att bli en lugn och skön semester. Resan till Burma får bli av någon annan gång. Kanske till vintern, vem vet?


(1/5-06) Khao San Road Syndrome. Innebär att man bara liksom fastnar kvar i Khao San-området med omnejd utan att ta sig för att komma därifrån! Det känns som att jag fortfarande inte har bestämt mig för vart jag skall åka härnäst. Det börjar kännas lite för varmt och stökigt här i Bangkok nu så jag tror att jag skall ta och fatta någon form av beslut snart. Det lutar ärligt talat just nu åt en ren thailandssemester. Stanna i Thailand hela resan. Vi får se. I dag har jag varit fem mil utanför Bangkok tillsammans med en tjej som jag träffat tidigare (för ungefär två år sedan) på internet, fast aldrig i verkligheten. Trevlig tjej, färdigutbildad snart till biolog. Hennes familj driver en bensinstation plus en restaurang i närheten av huset där de bor. Hon bjöd in mig att följa med ut dit. Gissa om maten var god förutom att den var gratis? Det var dock ett elände att ta sig dit. Horribelt även att ta sig in tillbaka till Bangkok igen. Hela dagen gick åt, men kul totalt sett var det. Sade farväl till henne och drog in på Khao San för sen middag och en Singha.
Precis som i Sverige så har det varit ledig dag idag, Labour Day. Ambassaderna i Bangkok har hållit stängt. Ska kolla upp lite mer angående visum till Burma imorgon bara för att jag fortfarande är lite nyfiken på det landet.

Måste dra vidare nu från internetcaféet. Fick precis ett SMS från några som vill att jag skall med på karaoke. Det är alltid kul.


(30/4-06) Khao San Road känns intensivare än någonsin tidigare. Efter en dag känns det som att man har varit här typ en vecka. I positiv bemärkelse alltså. Fick sova ut ordentligt idag. Hotellet jag bor på är verkligen tyst och lugnt. Vill man till all action på Khao San så är det bara fem minuters promenad dit. Vaknade runt 10-tiden. Vädret ser ut att bli superbra idag igen. Runt midnatt igår blev Khao San tom på folk på grund av en regnskur som varade drygt 15 minuter. Typisk monsun-skur. Allt blir alldeles friskt och grönt efter en sådan här skur, så det gör mycket nytta. Solen är brännande het och hittills har jag intagit en mer passiv attityd till den. Betalade in två nätters hyra precis innan jag gick och käkade frukost. De blev glada på hotellet trots att det är ganska fullbokat. Överhuvudtaget så har jag svårt att föreställa mig hur mycket folk det måste vara här i januari på toppen av högsäsongen. Igår kväll var Khao San packad med folk, främst västerlänningar då såklart. Imorgon första maj är det röd dag även i Thailand, vilket bara medför en dags försening då det gäller eventuellt arrangerande av visum till Burma. Eventuellt säger jag, eftersom jag fortfarande velar över om jag ska åka dit eller inte! Jag tror att jag kommer att leja någon att skaffa visumet i så fall. Att skaffa visum själv innebär en hel dags köande på Burmas ambassad på andra sidan staden härifrån sett. Kostar runt 50 svenska kronor att leja bort det så det är inte mycket att fundera över.

Nu ska jag koppla av rejält idag. Ska börja med att försöka hitta ett massageställe. Brukar vara rätt så avstressande och får en alltid att känna att man är i Asien på allvar.

Eftermiddagsuppdatering: Är på MBK shoppingcenter för att kolla mp3-spelare. Det är ju en enkel match med internet att sitta och jämföra priser. Annat var det i början på 90-talet då man fick ha med sig priserna nerskrivna på papper från Sverige. www.prisjakt.nu, tack för hjälpen. Jag tror det blir en Ipod Nano 4 Gb. Ska genast gå och kolla om de har sådana här!


(29/4-06) Landade klockan 06.00 på Don Muang i Bangkok. Klockan är nu 08.00 och jag är redan incheckad på New Siam Guest House ett stenkast från Khao San Road. Det verkar vara ett rent och fint hotell. Det var nästan ingen trafik på vägen in från flygplatsen beroende på två saker. Den första orsaken är att det är någon form av högtid den här helgen. Ska ta reda på vad det kan vara, vet inte just nu. Det har ju varit Songhkran (Buddhistiska nyåret) rätt nyligt så det kan det inte vara. Den andra orsaken är att jag precis hann före värsta rusningstrafiken. Temperaturchocken var total som vanligt när jag kom ut ur ankomsthallen. 31 grader i skuggan klockan 06.00 och vindstilla! Det känns som att jag skall gå tillbaka och sova lite på hotellrummet om en stund. Dagens fråga är: Varför åker man inte alltid Thai Airways till Bangkok? Fantastiskt bra. Otrolig service på planet, plus att restiden endast är 10 timmar och 10 minuter. Inga problem eller strul med nånting. Dom sprang runt hela natten och undrade om man ville ha något att dricka om de såg att man var vaken. Det var lika trevligt att åka med Thai som senast när jag åkte till Bangkok med dem för tio år sedan. Just det ja, det blir att försöka få tag i ett SIM-kort till telefonen så snabbt som möjligt också. So far, so good.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.