Panama och Costa Rica 2015

Jacó, Puntarenas, Costa Rica

(31/1-15) Jag var ute på nattklubb igår. Det var riktigt bra faktiskt. Lite dans och träffa lite folk, det behövde jag. Kom inte hem förrän vid 3-tiden inatt.

Idag har jag bara tagit det lugnt och kroppssurfat och badat. Jag inser nu att det enda vettiga boende jag hittade är ett bordellhotell. Rum hyrs ut på timbasis. Jag har nu fått två svenska killar som grannar som kom i morse via San José från Colombia och det var dom som upptäckt det. Våra rum används som vanliga hotellrum, men det finns ett gäng smårum som används till denna tråkiga verksamhet. Det förklarar allt spring nattetid också. Imorgon drar jag härifrån direkt på morgonen. Men allt var inte katastrofalt dåligt här. Jag är glad att ha fått se och uppleva ett sådant här ställe också. Nu vet jag mer om vad ett partyställe längs Costa Ricas Stillahavskust innebär. Det skall finnas flera sådana här ställen längre norrut. Tamarindo lär till exempel vara något liknande.
Cadillac Rock Hotel, mitt boende i Jacó.
Gatuscen i Jacó.
Stranden i Jacó.
Stranden i Jacó.
Stranden i Jacó.
Fem bilder från Jacó ovan.


(30/1-15) Då har jag kommit till Jacó på Stillahavskusten. Det är första gången på resan jag övernattar på den här sidan av Centralamerika. Det tog bara två timmar med buss från huvudstaden och jag var framme klockan 11.30. Jag hade inte reserverat något rum innan och den här gången fick jag kämpa i nästan två timmar innan jag hittade ett rum. Stannade och åt lunch medan jag letade. En 90 grams hamburgare med lite märkliga strips och ett glas juice som gick loss på 17 USD. Det mest absurda i vad gäller rum som jag tackade nej till var väldigt spartanskt och hade ingen dusch eller toalett. Rummet såg allmänt skitigt ut också. Pris 100 USD! Till slut hittade jag ett trevligt rum för 60 USD som är riktigt fint. Jag hade minst två saker emot mig idag. För det första är det bra drag på högsäsongen just nu och dessutom är det fredag idag och många josefinos åker ner över helgen från huvudstaden.
Motorvägen mellan San José och Jacó. Förvånansvärt bra väg.
Längs motorvägen mellan San José och Jacó. Mycket torrt landskap.
Motorvägen mellan San José och Jacó.

Efter installation på rummet gick jag ner en sväng och kollade in stranden som är drygt tre kilometer lång. Jag kunde konstatera att den påminner på något sätt om Patong beach i Phuket fast med en stor skillnad. Denna strand ser direkt skitig ut och då sanden inte är vit så blir det inte bättre. Jacó ska tydligen ha exploderat i utveckling de senaste tio åren med ett visst avbrott för finanskrisen. Det finns ett flertal betongskelett här som påminnelse att allt inte bara går spikrakt uppåt. Huvuddelen av investeringarna här verkar nordamerikaner stå bakom. Jag förstår inte riktigt hypen. Inte ännu ifall. En ganska oattraktiv strand och problem med droger och prostitution. Jag ska undersöka det här lite närmare!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.