Kina och Filippinerna 2008-2009

Iloilo City, Iloilo, Filippinerna

(17/1-09) Igår blev det lite party på stan med live band. Rätt kul folk där, bara filippinare och filippinskor. Kom hem vid 3-tiden inatt vilket är min senaste kväll hittills. Den här staden är rätt så trevlig, men det finns inte så mycket att se. Liknar andra städer med invånarantal runt 3-400 000 i landet. Har mest tagit det lugnt idag, försökt hitta fakta om Guimaras, bland annat ställen att bo på. Verkar inte finnas så mycket där. Jag tror det räcker att man hittar ett hyfsat ställe och har det som bas, för att sedan utforska ön per motorcykel. Det spelar nog inte så stor roll var man befinner sig på ön, den är så pass liten. Drar kanske över till Guimaras imorgon. Jag har en sak till jag skulle vilja åka till innan jag drar till Cebu city. Bantayan island norr om Cebu, nästan granne med Malapascua. Nu börjar det dock bli rätt så bråttom. Skall väl försöka skaffa lite mer solbränna också. Svårt när det är mulet hela tiden, eftersom man sällan solar då.
Då det gäller bilder, så har jag riktigt svårt att hitta internet caféer där de har någon form av kortläsare. Har inte blivit fotat så mycket på sistone heller. Här i Iloilo är det till och med svårt att ändra tangentbordslayout till svenska. Rättigheter saknas på klienten för att gå in i kontrollpanelen. När man frågar om de kan fixa det så svarar de oftast att ”Swedish” inte finns. Då brukar jag ställa en motfråga: Hur kan ”Korean” vara tillagt då??
Gatuscen, Iloilo city.
Centrala Iloilo city, Panay.

Kyrka med miljövänlig taxi (Sikad) i förgrunden, Iloilo city.
Det finns en del miljövänliga transportmedel också, Iloilo city, Panay.

Public market, Iloilo city.
Marknaden i Iloilo city, Panay.


(16/1-09) Det var med gråten i halsen jag lämnade Sugar beach i morse. Svårt att förklara varför, men det är lätt att bli förälskad i det stället. Sa adjö till ägaren av Bermuda resort, Francis och hans Filippinska fru. Lovade att återkomma igen när jag har damsällskap. Sugar beach är verkligen perfekt för par, för mig var det perfekt som avkoppling. När man är ensam så blir det lite väl lite tråkigt efter några dagar. Detta plus att vädret inte alls visar sig från sin bästa sida gjorde att drog vidare i morse. Tvekade länge på om jag skulle åka direkt till Guimaras, till Bacolod city eller till Iloilo city. Bacolod city verkade inte alls mycket att ha, och jag tänkte att det kunde vara kul kolla in Iloilo city. Startade min resa vid 7-tiden i morse och lyckades hitta ett hotell här i Iloilo city klockan 17.00! Rätt så tuff resdag med andra ord. För er som inte är så insatt i geografin så har jag nu bytt ö, från Negros till Panay. Tanken är väl att jag ska kolla in den här staden plus utforska ön Guimaras. Utanför nordvästra hörnet av denna ö, ligger Filippinernas mest berömda ö, Boracay. Törs inte ens tänka på hur mycket turister det är där nu.

Vädret igen då. Jag har precis varit ute på stan och det är liknande klimat här som på Sugar beach. Det är nästan så att man småfryser lite med kortbyxor och tshirt! Lokalbefolkningen har långärmade jackor på sig. Såg att Bangkok hade 15 grader för några dagar sedan. Mysko.
Försäljare av diverse snacks, på bussen mellan Sugar beach och Bacolod.
Försäljare på bussen till Bacolod.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.