Thailand, Malaysia, Brunei, Filippinerna, Sydkorea och Taiwan 2009

Khon Kaen, Thailand

(2/8-09) Det händer inte så mycket just nu. Jag bara ”softar” och känner av stämningen här i Khon Kaen. Var ute på några nattklubbar och ett disco igår kväll. Det jag tycker är dåligt med de här ställena i Thailand är att de spelar högre musik än i Sverige. Det var kul, men jag är nog lite förkyld nu, vilket tar lite på krafterna. När jag kom tillbaka till hotellet igår kväll och slog på BBC så handlar det om Kuala Lumpur. Det är tydligen oroligheter där. Jag som alltid trott att Malaysia varit förskonat från sådant. När jag börjar undersöka saken närmare är det endast demonstrationer, till följd av något som myndigheterna kallar ISA (Internal Security Act). Jag vet inte säkert, men tror det handlar om något i rättssystemet som skärpts upp. Det är nog ingen fara för mig att åka dit på torsdag. Det jag måste försäkra mig om är att jag inte får några problem med de Malaysiska immigrationsmyndigheterna när jag anländer, detta på grund av att jag i nuläget inte har någon biljett ut ur landet. Det kan till och med bli så at jag kan bli stoppad på at gå ombord på planet i Bangkok. Ska reda ut det där och vidta nödvändig åtgärd, ifall det behövs. Det första är att prata med andra som gjort samma sak nyligen. Svenskar får 90 dagar VOA (Visa On Arrival) i Malaysia. Jämför detta med Thailand där vi får 30 dagar!
Tempel någonstans i Khon Kaen.
Tempel i Khon Kaen. I nedre högra hörnet kan man se bambu, som ofta används som material till byggnads ställningar i Asien.

Bung Kaen Nakhon,den konstgjorda sjön i Khon Kaen.
Sjön Bung Kaen Nakhon, centrala Khon Kaen. Var ett träsk förr i tiden. För 20-talet år sedan gjordes träsket om till en sjö av den Thailändska militären.

Centrala Khon Kaen. Rätt lite trafik när den här bilden togs.
Vardagslivet på gatorna i centrala Khon Kaen.

Usch vilka problem jag har haft idag att hitta ett internetcafé som inte är fullproppat med datorspelande barn! När man väl hittar någon ledig dator i ett sådant internetcafé, så funkar inte internet. Jag är nog lite ”off” då det gäller ”gaming”, men nog trodde jag att online spel innebar snabb uppkoppling!!!

Som ett farväl till Khon Kaen åt jag middag på favorit stället Bualuang restaurant vid norra änden av sjön. I området kring restaurangen är det mycket som händer på kvällarna. Medan man äter passar man på att ta in en franska att mata de gigantiska fiskarna i sjön med. Ikväll var det närmast magiskt, med blixtar på ena sidan sjön och vacker solnedgång på den andra! Riktigt romantiskt med min käresta (Singha 630ml).


(1/8-09) Tar det extremt lugnt just nu, förutom att jag varit ute och sprungit på lunchen idag. Fick avbryta löppasset efter 3,8 km på grund av smärtor i höften. Har dessutom känt mig orkeslös de sista dagarna. Men jag mår ändå relativt bra. Khon Kaen är bekvämt för en västerlänning, men det finns inte mycket sevärdheter här. Ska bli kul att jämföra denna stad med Udon Thani, som jag åker till på måndag.
Munk på väg att hoppa in i en Songthaew, Khon Kaen.
Man kanske ska prova på munklivet? Verkar lite småtråkigt i och för sig.


(31/7-09) Nu har jag kommit fram till Khon Kaen. En lite större stad igen. Det hade regnat nästan två dygn i sträck när bussen gled in på busstationen i Khon Kaen. När jag kliver av bussen så slutade det regna! Skönt när man ska kolla hotell att det inte regnar. Bor på Bussarakam Hotel i Khon Kaen alltså, till riktigt bra pris, 700 baht per natt. Blir kvar här i tre nätter. Lyxigaste hotellet jag har bott på hittills på resan. Kul att lyxa till det emellanåt. Länk till hotellet jag bor på: http://www.bussarakamhotel.com/index_eng.html.

Bussarakam hotel, Khon Kaen.
Hotellrummet på Bussarakam.
Skinande rent och fräscht hotell! Till överkomliga 700 baht per natt. Då ingår även ”all you can eat” frukost.

Vädret här fredag kväll klockan 22.00: Helmulet men uppehåll, 26 grader.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.