Thailand, Kambodja och Förenade Arabemiraten 2019

Bangkok, Thailand (del 1)

(3/2-19) Flygningen till Dubai var bekväm. Kom fram till Dubai vid 6-tiden i morse. Däremot så tycker jag inte vistelsen på Dubai international airport var speciellt bekväm. Det första som händer när man landat i Dubai är att man blir bussad runt flygplatsen. Bussen står stilla mestadels och det känns som att det är flera mil att åka. När man sedan väl blir avsläppt är det ändå väldigt långt att gå för att komma till rätt gate. Allmänt rörig flygplats dessutom. Doha är en mycket enklare och bättre flygplats att mellanlanda på. Dessutom är den flygplatsen mycket modernare.

Jag kom fram till Bangkok vid 18-tiden lokal tid. Som vanligt så var det väldigt mycket folk i immigrationen. Det som skiljde sig nu jämfört när jag var i Thailand senast (2017) var att kineserna verkar ha fått egna immigrationsdiskar! Med närmare 40 miljoner turister 2018 där 10 miljoner var kineser kanske det är välförtjänt.

Vanan trogen gick jag rakt ner i källaren för att ta Airport Link in till Makkasan där jag tänkte byta till MRT (metro) för att ta mig till Hua Lamphong. Från Hua Lamphong var det tänkt att jag skulle ta en promenad till Fun Cafe and Hostel. Du läste rätt. Jag hade bokat ett hostel för första gången i Bangkok. Visserligen det ett privat rum, men jade delad dusch och toalett. Det skulle visa sig vara ett riktigt bra ställe jag hade bokat. Tillbaka till flygplatsen och Airport Link. När jag kommer ner till entrén för tågen blir jag stoppad av en man som säger att tågen inte går på grund av underhåll. Personen som påstår det här vill samtidigt visa mig ett ställe där jag kan köpa en taxibiljett till central Bangkok för 900 baht. Jag har så här i efterhand inte kunnat bekräfta om tåglinjen är stängd eller inte. Jag sa nej till taxierbjudandet och började gå för att försöka fundera ut något annat sätt att ta mig till Hua Lamphong. Efter att ha gått en bit så ser jag att det visst går ett tåg från Suvarnabhumi till station Phaya Thai. Jag går och köper en token för 45 baht som sedan tar mig till Makkasan. Lite skillnad på 45 baht och 900 baht! Nu fick jag såklart även punga ut med 30 baht till för MRT mellan Phetchaburi till Hua Lamphong. Så totalt 75 baht. Enkelt, snabbt och inga problem som taxi ibland kan vara. Om det var ett försök till en airport scam jag blev utsatt för verkar jag aldrig få reda på. i och med att jag har en rätt bra kännedom om vad en taxi brukar kosta in till staden gick jag inte på det. Jag försökt att googla och hittar inte att linjen ska vara stängd för underhåll, så det luktar lite surt. Samtidigt så är det otroligt konstigt att någon som ser ut att jobba inne på flygplatsen kör det här för att luras. Men inget är omöjligt.

Framme vid Fun Cafe Hostel blev jag otroligt varmt välkomnad. Precis som det brukar vara på Hostel. Rent, fräscht och trevligt dekorerat boende. Man träffar alla möjliga typer av människor från hela värden, vilket också är en stor bonus. Jag gick och la mig ganska omgående då jag fick rätt rejält med migrän alldeles efter incheckningen. När det bryter ut efter en sådan här långresa går det över i första taget. Inga huvudvärkstabletter hjälper heller.

Bilder ovan från trevliga Fun Café Hostel i Bangkok.


(2/2-19) Resa till Bangkok via Dubai med Emirates. Jag valde Emirates denna gång för att jag aldrig flugit med dom tidigare. Igår var många flyg försenade på Arlanda på grund av snöoväder. En del flyg ställdes till och med in. Jag var därför extra glad då flyget till Dubai lyfte bara en kvart för sent från Arlanda. Särskilt med tanke på att det skulle komma fler snöoväder idag, lördag. Mitt flyg avgick precis i en lucka mellan ovädren.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.