(21/12-10) Resan hem gick bra. Men det blev lika dramatiskt att hinna med bussen den här gången från Arlanda till Nyköping som för två veckor sedan i andra riktningen. Planet skulle nå Arlanda ca 20.40 svensk tid och jag hade förbokat buss till Nyköping 21.40. Kanske lite orutinerat tajt, men jag trodde det skulle vara hyfsad marginal i alla fall. Det slutade med att planet inte tog mark på Arlanda förrän 20.55 och sedan kom bagaget in rätt sent varav min väska bland de sista ut på bandet! Runt 21.37 fick jag tag  min väska och då var det bara att springa som en dåre rakt igenom tullen och ut till flygbussarna utanför ankomsthallen. Min buss var redan där och precis på väg att åka. Lite strul fick jag även med att visa biljetten som var en sms-biljett i och med att mitt batteri nästan var helt slut. Men det gick att få lite till liv i luren!

Hemma på busstationen i Nyköping var det 25 minusgrader. Typiskt när man inte hade några vinterkläder alls förutom en mössa och ett par handskar, som jag dock hade stora problem att få fram ur packningen. Sedan var det bara att springa allt som gick till lägenheten. Fullständigt genomfrusen efter bara 10-15 minuter i ute i kylan var det så skönt att sätta nyckeln i låset till lägenhetsdörren och bara öppna och komma in i värmen! Inne i lägenheten när jag öppnar posten så ser jag att jag fått tillbaka 117 kronor från Apollo på min biljett som kompensation för att det inte blev Novairs plan på vägen ned till Egypten!

Ännu ett fantastiskt äventyr är över för den här gången!


(20/12-10) Bara att ta det lugnt idag också. Otroligt stor skillnad på dessa sista dagar och alla andra dagar under resa. Det är bara att konstatera att jag kört ett enormt tempo och hunnit med massvis den här gången. Mycket bra avslutning att bara koppla av.

Där ser man. Enligt de israeler jag träffat skulle man akta sig för araber eftersom man skulle bli knivhuggen eller lurad på alla sina pengar. Hittills har jag inte blivit lurad på någonting eller känt mig hotad, tvärtom känt mig väl omhändertagen hela tiden. Lite ironiskt är väl att en kvinnlig turist knivmördades igår i Israel.

Kylan och snön i Europa har gjort mig lite orolig för hur morgondagen ska bli. Det kanske allra dummaste är att jag inte kommer att ha några vinterkläder när jag landar i Stockholm imorgon kväll. Det har jag bara mig själv att skylla för. Förhoppningsvis behöver jag inte vistas så mycket utomhus, förutom en stund utanför Arlanda och sedan från Nyköpings busstation till min lägenhet.


(19/12-10) Bara en massa välförtjänt vilande idag. Solen värmer lite, men inte mycket. Försökte ändå sola ansiktet lite idag. Det är ganska hårda stabila vindar, så vindsurfingfolket har verkligen ett himmelrike här.


(18/12-10) Tillbaka i underbara Dahab, som för övrigt kallas mellanösterns Koh Samui. Jämförelsen haltar lite, särskilt den här årstiden då det är ett ganska svalt klimat. I övrigt finns det en hel del likheter.

Framme vid 16-tiden efter en nästan 9 timmar lång bussresa. Bussen gick via Sharm El-Sheikh, som jag innan resan svor att inte sätta min fot i (att inte bo där då alltså). Det verkar jag kunna hålla resan ut. Tokig som jag är gick jag från busstationen till Sphinx hotel, där jag bodde vid förra vistelsen här. Trots att jag var ganska utmattad efter resan. Frukosten var inte öppen på hotellet i Kairo i morse, så jag var riktigt hungrig också när jag checkade in på hotellet. Bara en påse chips och lite vatten som föda under resan! Med tanke på det pris jag får på Sphinx hotel (samma som sist, 150 EGP), är det fantastiskt bra valuta för pengarna.

Upptäckte när jag kollade packningen på hotellet att jag troligen glömt min jacka i Jordanien. Den var inte värd så mycket pengar, men den skulle vara bra att ha när jag kommer hem till kalla Sverige. För övrigt så ser det ut att vara mycket vinter i Europa, med inställda flyg, särskilt på Heathrow.

Nu blir det att koppla av de sista dagarna innan hemfärd till Sverige.

Hoppas man kommer hem på tisdag utan problem!