Thailand och Filippinerna 2012 (del 1)

Angeles City, Pampanga, Filippinerna (del 2)

(4/3-12) Igår blev det en del barhopping då det inte finns mycket annat att ägna sig åt här. En del har roliga argument för att åka hit. Bra mat och ett stort nöjesutbud. Jag har svårt att hålla mig för skratt. Som om man skulle åka till Angeles city för att gå på bio eller äta god mat. Det finns mycket restauranger här, det är inget snack om det. Kvalitén känns dock tveksam. Särskilt med tanke på att det är höga priser på det mesta.

Det är dags att kolla hotell i Bangkok på nätet nu. Skulle vara trevligt om man för en gångs skull hade något förbokat.


(3/3-12) Min i särklass sämsta resa till Filippinerna är snart slut. Ska bli skönt att lämna deprimerande Angeles för Bangkok som en liten extra krydda i alla fall. Så är det ibland, det kan inte bara gå ens väg jämt.

Nu känns som att jag har försökt nå bergen i norra Luzon vid ett flertal tillfällen utan att lyckas. Den här gången var det sjukdom som satte stopp och tidigare har det varit fel årstid. Fel årstid är en viktig faktor då det gäller höga altituder i tropikerna. Nederbörden kan vara stor även då det är torrperiod. När det är regnperiod så innebär det oftast jordskred med förstörd infrastruktur som resultat. Kraftig dimma är också ett problem eftersom den visuella upplevelsen blir rejält mycket sämre.

Jag har i stora drag varit över hela Filippinerna nu och det är jag mycket nöjd med. Jag har oftast haft ett enormt flyt med det mesta under mina resor hit, vilket gjort att jag få vara med om fantastiska saker. Men nu är det dags att vända blad.


(2/3-12) Filippinerna är ett tufft land med hög kriminalitet. Thailand har blivit mer kriminellt på senare år, men Filippinerna är i en klass för sig i Sydostasien. Sedan jag var här 2009 har det tydligen blivit mycket värre. Man tror att finanskrisen plus de många naturkatastroferna i landet har triggat ännu mer våld och brott i landet. Här i Angeles har bofasta utlänningar blivit mördade i sina hem, ibland utan att något ens stulits. De haffade en filippinsk man här för en tid sedan som seriemördat bofasta utlänningar här i Angeles. Mördandet av utlänningar har dock ändå fortsatt trots att mannen är frihetsberövad.

Innan man åker hit skall man ha klart för sig vad man ger sig in på. Även om jag aldrig känt mig hotad i detta land, så vidtar jag många försiktighetsåtgärder när jag är här, som jag inte gör på andra ställen i Asien. Utanför Manila, Angeles, Cebu city och muslimska områden (där det förekommer bomber och kidnappning) minskar riskerna att bli utsatt för brott dramatiskt.

Många amerikaner man träffar här påpekar dock att de känner sig säkrare här än i sitt eget hemland. Vilket jag nog håller med om, även om jag inte varit i USA på över tjugo år.


(1/3-12) Idag har precis allt gått enligt plan. Jag har inte gjort någonting alls! Förkylningen verkar ge med sig också.


(29/2-12) Efter en tio timmar lång bussresa på ungefär 30 mil så är jag tillbaka i Angeles igen. Detta var inte alls planerat, precis som mycket annat denna resa. Jag bestämde mig sent igår kväll att jag skulle åka tillbaka hit, då jag inte såg några andra bra alternativ. Har bokat fem nätter på samma hotell som jag bodde på här senast, vilket räcker precis till måndag då jag flyger tillbaka till Thailand. Nu blir det bara att vila och njuta av värmen sista veckan. Det kan bli lite små äventyr runt om i trakten här, jag får se hur jag känner mig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.