Panama och Costa Rica 2015

Uvita, Puntarenas, Costa Rica

(4/2-15) Det blev en lugn dag på stranden idag. Jag har badat mycket och tagit en promenad ut på ”valfenan” som endast är möjligt vid lågvatten. Valfenan är något som Uvita är känt för. Vid lågvatten blir den synlig och ovanifrån ser det hela ut som en valfena. Några valar såg jag dock inte till! Hela stället är väldigt naturskönt. Stränderna blir tyvärr inte lika vackra då det är vulkansand. Du får i stort sett vara själv här vilket är ett stort plus om det är det man söker. Vågorna är stora men inte särskilt bra för surfing då dom bryter relativt snabbt.

Nedan bilder från ett par dagars vistelse i ett litet och relativt lite turistat paradis längs Costa Ricas Stillahavskust!
Cabinas Esmo, mitt boende i Uvita.
Naturen runt Cabinas Esmo, Uvita.
Stranden i Uvita. Riktigt trevligt att bada här.
Naturen bakom stranden i Uvita.
Naturen runt Cabinas Esmo, Uvita.
Naturen runt Cabinas Esmo, Uvita.
Stranden i Uvita. Otroligt vackert plus att man nästan är helt ensam här!
Den vackra stranden i Uvita.
Den vackra stranden i Uvita.
Ute på valstjärten i Uvita.
Ute på valstjärten i Uvita.
Ute på valstjärten i Uvita.
Ute på valstjärten i Uvita.
Uvita verkar vara i början av ett uppsving vad gäller turismen. Hela området känns dock än så länge rätt så orört och outvecklat.


(3/2-15) Trots bra väg så tog resan mellan Quepos och Uvita ändå två timmar. Avståndet är bara 60 km ungefär. Hade lite problem att hitta boende då Uvita är väldigt litet men ändå utspritt. Det finns endast ett fåtal boenden att välja på, men det är flera kilometer mellan en del av dem. Gick närmare en och halv timme i solen innan jag hittade ett bra ställe vid stranden. Ett problem var att jag inte hade någon karta över Uvita. Det är väldigt jobbigt att planlöst leta boende. Men jag ska inte klaga, boendet jag hittat verkar vara riktigt bra och heter Cabinas Esmo.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.