Kina och Filippinerna 2008-2009

Alona beach, Bohol, Filippinerna

(23/1-26/1-09) Bad, sol, god mat och träning! Utflykter med motorcykel.
Den i fångenskap uppfödda pytonormen Prony, 23 fot lång och 250 kilo tung, Albuquerque, Bohol.
En riktigt massiv pytonorm!


(22/1-09) En enda lång beach dag! Bygger på den nästan obefintliga solbrännan lite, emellan alla dykbåtar längs stranden. Kritvit sand och fullständigt kristallklart vatten. Vädret har nu blivit klarblå himmel och vindstilla! Jag är medveten om att det har blivit riktigt dåligt med bilder under en lång tid, men det blir att lägga in dem lite i efterhand, kanske till och med efter hemkomst. Inte lika kul men bättre än ingenting. Det är riktigt svårt att hitta möjligheter att läsa mitt minneskort, vilket är lite kul. Vid min första resa hit 2005 var det faktiskt lättare!
Alona beach västra änden, Panglao, Bohol.
Alona beach östra änden, Panglao, Bohol.
Alona beach, Bohol. Den övre bilden är tagen från strandens västra ände. Nedre bilden från den östra änden av stranden.


(21/1-09) Uppe tidigt för att vara på flygplatsen 2 timmar före avgång. Planet lättade ca 9.20 från Bacolod city mot Cebu city. Magen är redan bättre idag vilket innebär att jag nästan är helt frisk. Under den korta flygresan på ca 40 minuter fick jag en alldeles lysande idé. Cebu city är inte direkt en plats man vill spendera de sista dagarna innan avresa till Sverige. Eftersom jag vet att det går riktigt snabba båtar till Bohol, så varför inte åka över dit, utan att ens spendera en enda natt i Cebu city? Jag skall ändå spendera en natt i Cebu city sedan, eftersom jag gärna vill ha lite framförhållning inför resan hem till Sverige. Åker dit under tisdagen, dagen före min hemresa. Snabba ryck. Vid landningen så ringde jag Maytha direkt och hörde om hon var sugen på att åka över till Bohol med mig istället för att bo hos sin vän i Cebu city. Hon var direkt med på noterna. Riktigt kul! Då fanns det bara ett ställe att välja på tyckte jag, och det var Alona beach. Alona beach är en rätt så fin strand på Panglao på södra Bohol. I princip så är det en egen ö med broförbindelse över till Bohol. Sist jag var på Bohol var i juli 2007. Då bodde jag i huvudstaden Tagbilaran en vecka och körde motorcykel varje dag. Då var inte Alona beach i sin bästa form i och med att det var regnsäsong och det är mycket bråte och sjögräs på stranden. Delar av stranden är väldigt smal men nog är det en tropisk paradis strand! Allt detta visste jag alltså på förhand så det var bara att köra på det.

Vi bestämde en plats som hennes före detta klasskompis kände till i Cebu city uptown, vilket var relativt nära hennes hem. Jag tog en taxi dit och där stod dom och väntade på mig. Kul att återse Maytha igen! Hon hade redan packningen klar. De snabba färjorna till Bohol går det fyra av varje dag, så vi chansade efter lite shopping på att åka ner till piren. Vi kom dit ca 12.40 och enligt tidtabell så hade det precis gått en båt 12.30. Nästa skulle inte gå förrän 16.40 vilket inte alls var kul eftersom det i princip skulle vara mörkt när vi anlände till Alona beach. Det är inte optimalt att leta någonstans att bo under högsäsong efter mörkrets inbrott. Jag hade kollat lite på nätet innan, och ja, det mesta var redan fullbokat på Panglao! Men vänta, plötsligt säger någon att 12.30 båten var försenad! Vi köper snabbt ett par biljetter och sedan går vi ombord på båten som lämnar hamnen vid 12.45-tiden!

Efter en hel del letande så hittade vi slutligen ett alldeles nyproducerat ställe bakom raden av hotell som ligger alldeles vid stranden. Det spelar föga roll att man bor några meter bakom eftersom man har samma access till stranden som alla andra. Plus att priset på boendet i princip halveras!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.