Filippinerna 2008

Davao City, Davao Del Sur (del 2)

(12/1-08) Igår kväll (fredag) det blev det att testa utelivet lite i Davao. Hamnade på ett stort ställe med live musik. Som vanligt så är filippinare duktiga musiker. Blev ett gäng öl, mina första under denna resa. Det var kul. Träffade en hel del roligt folk också.Under dagen idag åkte jag ut till ön Samal bara ca 5-10 minuters båtresa utanför Davao. Fast det är en bra bit med taxi från downtown Davao. Man blir lämnad på en resort som man får betala inträde till. Hyfsat bra strand och en chans till att träffa ännu mer filippinare. Rent och snyggt och mycket bra mat på restaurangen där. Tog en sizzling mixed seafood och drack två öl och en vatten, det kostade totalt 330 pesos och var helt underbart. Samtidigt som man äter så är det ett live band som går runt och spelar gamla amerikanska klassiker. På det hela taget så har det varit en mycket bra dag idag. Min första sol och bad dag. Svårt med solen, såklart. Det blev mycket att ligga i skuggan. Innan jag åkte till Samal i morse så bokade jag en flygbiljett mellan Cagayan De Oro och Cebu City. 1700 pesos. Onsdagen den 23 Januari kommer jag förmodligen att lämna ön Mindanao för nya äventyr. Om jag inte mot all förmodan trivs så bra på norra Mindanao att jag stannar hela månaden här.

Jag kommer att sakna Davao, det mesta finns här. Stränder, bra uteliv, bra shopping och en säker och trevlig miljö. Som utlänning blir man alltid väl mött. Taxichaufförerna är fantastiskt trevliga med ett finger direkt på taxametern när man hoppar in. Har aldrig behövt säga till chauffören att han skall slå på metern. Staden är lagom stor med runt 1,2 miljoner invånare. Den känns dock mycket mindre. Säkerheten är ypperlig här. Känns mycket säkrare än Cebu City som har liknande invånarantal. Just nu bor jag på ett mycket trevligt hotell.

Skulle lätt kunna spendera flera veckor här. Samtidigt väntar norra Mindanao med höjdpunkterna Siargao och Camiguin Islands. Ska se om jag kan ta mig hela vägen till Siargao Island imorgon. Ska försöka kolla upp om det går. Blir kanske att gå upp tidigt. Ska bli riktigt spännande, även om jag kommer att sakna Davaos mångfald som sagt!
Underbar måltid på Samal island, Davao, Mindanao.
Underbar måltid med min favoritmat i Asien. Seafood!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.