Ukraina, Ungern, Kroatien, Slovenien, Italien, Schweiz, Liechtenstein, Frankrike, Monaco, Spanien och Andorra 2016

Odessa, Ukraina

(21/7-16) Idag är det min vän Pährs sista dag på semestern. Imorgon bär det av hemåt för honom igen. Själv stannar jag till några dagar i Kiev på hemvägen, sedan får jag se vad jag ska ta mig till. Jag har inte bestämt mig riktigt ännu.

Det blev ett besök på Odessas stora intressanta marknad idag. I övrigt har vi bara slappat och njutit av den fina sommardagen i Odessa.


(20/7-16) Hela dagen spenderades på Langeron beach och vädret var helklart. Vi brände oss båda två i solen. Det har varit en skön semestervecka så här långt.


(19/7-16) En lugn och skön dag i Odessa har det varit idag. Vi har bara ätit och slappat hela dagen. Det har varit ungefär 10 grader svalare i Odessa idag jämfört med igår.


(18/7-16) Idag är det Pährs födelsedag! Vädret har varit fantastiskt idag igen. Det blev till och med bad för mig i Svarta havet på riktigt för första gången. Hela dagen spenderades på Otrada beach som ligger direkt söder om Langeron beach. Det blev många goda öl under dagen, och det var det värt för att fira Pährs födelsedag.
Pähr i vårt vardagsrum på DRK Residence, Odessa.
Utsikten från fönstret på DRK Residence, Odessa.
Pähr äter frukost på Steakhouse i Odessa.
Stefan i City Garden, Odessa.
05-18_Juli_Odessa
Cykel med rejäla däck till salu i centrala Odessa.
Elmoped till salu i centrala Odessa.
Holy Trinity Cathedral i centrala Odessa.
Spårvagn i centrala Odessa.
På väg ner till stranden med Svarta havet i sikte, Odessa.
Otrada beach, Odessa.
Otrada beach, Odessa.
Otrada beach, Odessa.
Otrada beach, Odessa.
Stefan på Otrada beach, Odessa.
Otrada beach, Odessa.
Öl på Otrada beach, Odessa.
Pähr på Otrada beach, Odessa.
Otrada beach, Odessa.
Bilder ovan från en fin dag. Pähr fyller dessutom 50 år idag!


(17/7-16) Idag har Pähr och jag tillbringat den största delen av dagen på Langeron beach. Det har varit 35 grader i skuggan idag så det är nästan ett måste att vara vid havet. Inte ett enda moln på himlen har det varit.

Jag har inte fotograferat något i Odessa idag. Jag har inte känt något sug att göra det, då det mest skulle bli en repris av förra året. Odessa är en plats man bara tar det lugnt och njuter av. Trots att det är en miljonstad så är sevärdheterna också ganska få.

Det tog nästan ett dygn för mig här i Odessa att hitta en ATM som fungerar med mitt kort. Efter att ha testat några bankomater igår kväll trodde jag först att mitt kort inte var öppet för Ukraina. Jag kunde konstatera att det var öppet efter att ha loggat in på min internetbank. På eftermiddagen hittade jag en ATM tillhörande en ukrainsk bank där jag äntligen fick ut pengar. Det var otroligt skönt att få det problemet ur världen. Det är aldrig kul att krångla med sånt här.


(16/7-16) Pähr, en av mina bästa vänner fyller 50 år måndagen den 18 juli 2016. Det firar vi med en dryg vecka i Odessa, Ukraina. För mig är det andra gången jag är i Odessa. Senast jag var här var i augusti 2015, vilket blev starten på en tre månader lång fantastisk Europaresa. Det är mycket trevligt att vara här igen! Odessa är en trevlig stad med en härlig stämning under sommaren. På vintern är det förmodligen inte ett lika intressant resmål.

Kvällsuppdatering: Resan till Odessa från Sverige gick klockrent. Allt har gått på räls. Mellanlandningen i Kiev är alltid lite stressig, men det ordnar sig alltid. Det är tredje gången jag är i Ukraina på drygt ett år och det är alltid lika roligt att komma tillbaka till landet varje gång. Denna gång har jag som jag nämnde ovan sällskap av min vän Pähr. Han verkar gilla Odessa redan efter ett par timmar i staden! Vi ser nu fram emot morgondagens bravader. Denna resa är främst ämnad för semester och inte sightseeing. Jag har dessutom varit i Odessa förut så jag har redan sett mycket av stadens sevärdheter. Vill man så det finns det självklart mer att göra än det jag hann med under min förra veckolånga vistelse.

Kommentarer (4)

 1. Adam Carlsson

  Mkt trevlig med resedagbok från Ukraina! kollar in varje kväll, ha att så bra i Odessa

  Reply
  1. Stefan (Post author)

   Hej! Tack! Jag har haft semester så jag har inte skrivit särskilt mycket den här gången. Dessutom har jag varit i Odessa tidigare. Det kan du läsa om här:
   https://www.stefansresor.se/pub-2015-2019/25-europa-runt-2015/odessa-ukraina/

   Reply
 2. Martin Ågren

  Vilken strand skulle du säga är mest familjevänlig med små barn? Och ska man bo ute vid stranden eller inne i stan?

  Reply
 3. Stefan (Post author)

  Hej Martin,
  Jag är ingen expert på stränderna i Odessa kan jag säga direkt. Dom stränder jag har varit på ligger i anslutning till staden och det är många små vikar efter varann. Man ska inte förvänta sig några paradisstränder. Det är ju trots allt inte så långt från hamnområdet i centrala Odessa. Men jag tyckte det dög. Det var många barnfamiljer på alla dessa stränder. Det finns många fina boenden längs stränderna, men jag vet också att det är mycket nattklubbar kring eller i dessa hotell. Huruvida hotellen är barnvänliga kan jag inte svara på. Rent praktiskt så är det bättre att bo vid någon av stränderna om det är stranden som är fokus. Att åka taxi är annars VÄLDIGT billigt. Själv gillar jag större städer så stranden är lite mer sekundär för mig då. Centrala Odessa tycker jag är väldigt trevligt. Det är svårt att ge ett riktigt bra svar ur barnperspektivet då jag inte har några barn själv. 🙂

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.