Bangladesh och Thailand 2019

Bangkok, Thailand

(29/10-19) Jag tog bussen från Pattaya till Ekkamai i Bangkok klockan 10.40 idag. 119 baht kostade biljetten. Det känns som att det har kostat samma i åratal nu. Åtminstone i tio år. Vid ankomst till Ekkamai runt 12.30-tiden tog jag skytrain från station Ekkamai till station Phaya Thai för 44 baht. Min plan var sedan att gå från Phaya Thai till hotellet jag bokat vid station Ratchaprarop som tillhör airport link linjen. Sedan insåg jag att det var bra mycket smartare att ta airport rail en station (från Phaya Thai till Ratchaprop) för 15 baht!

Bangkok är som vanligt och denna gång har jag inte haft för avsikt att försöka se eller göra något speciellt. Jag åkte hit bara för att ha närmare till Suvarnabhumi imorgon. Det blir inte ens någon shopping denna gång! Mycket beror på att jag redan varit här två gånger tidigare i år. Tre gånger i Bangkok ett och samma år hör inte till vanligheterna.

Just nu känns det väldigt påtagligt att jag är färdig med Thailand för överskådlig tid framåt. Jag har varit i landet mycket dom senaste tre åren och det många andra spännande resmål som går före nu. Resan till Thailand var som bekant helt oplanerad denna gång. Man kan säga att jag evakuerade från Bangladesh efter att magen blivit sämre och sämre. Det var ett bra beslut med facit i hand. När det gäller hälsan måste man ta det säkra före det osäkra.

När jag checkade ut från hotellet i Pattaya på förmiddagen blev det plötsligt väldigt rörande och känslosamt. Efter tjugo nätter så känner man många i personalen och det finns även många utanför hotellet man har kärt känna. En del orkade jag inte säga adjö till och en del sade jag adjö till via facebook messenger. Dom närmsta vännerna sa jag naturligtvis adjö till personligen. Det finns inget värre än att ta avsked.

Sabai Lodge är ett helt fantastiskt hotell som har riktigt bra service. Personalen är otroligt glada och trevliga varje dag. Har man minsta lilla strul med någonting har dom garanti på att man ska få hjälp inom tjugo minuter! Två gånger under min vistelse strulade min safety box på rummet. Det tog runt fem minuter båda gångerna att få det fixat. Imponerande med tanke på att hotellet är relativt stort. Frukostarna är också otroligt bra. Man kan äta thai-frukost eller västerländsk frukost. Frukt- och grönsaksutbudet är mycket omfattande. En person står kontinuerligt och steker ägg och bacon.

Det blev en tidig kväll ikväll. Vill inte missa flyget imorgon bitti.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.