Thailand, Malaysia, Brunei, Filippinerna, Sydkorea och Taiwan 2009

Khorat (Nakhon Ratchasima), Thailand

(23/7-09) Jag blir kvar här i Khorat åtminstone tills imorgon fredag. Behövde lite vila efter två veckor med ganska högt tempo. Isaan är ett väldigt stort område, så jag måste försökte göra en ”best of Isaan” på de två återstående veckorna jag har i Thailand. Jag måste vara ute ur landet senast den 8 augusti, då jag har förbrukat mina 30 dagar. Jag har en flygbiljett till Kuala Lumpur den 7 augusti från Bangkok vilken passar bra att utnyttja.Ett tips till er som läser denna blogg: Titta alltid tillbaka kronologiskt någon vecka eller två när ni ändå är inne och läser. Ibland uppdaterar jag med bilder i efterhand. Inte snyggast i världen kanske, men detta beror på att det inte i varje givet tillfälle är möjligt att ladda upp bilder. Oftast på grund av sunkig ”upload” hastighet.


(22/7-09) Igår var jag först på live spelning och sedan på disco. Kom hem 04.00 i morse! Riktigt ordentligt party blev det. Det roligaste var när plötsligt de som spelade undrade ifall det var någon som i publiken som kunde spela och sjunga. Jag gick fram direkt och rev av Every rose has its thorn (Poison), I remember you (Skid Row) och Highway to hell (AC/DC). Slapp sjunga på Highway to hell, vilket jag inte klarat ändå. Det var väl ca 100 personer i publiken och de tyckte det var riktigt kul och bra, att döma av applåderna. Men det var riktigt ringrostigt bara att hålla takten på gitarren, det var bra länge sedan jag spelade gitarr. Glömmer man texten eller byter ut några ord här och där är det ingen som märker något, om det inte är i självaste refrängen då. Riktigt kul att få låtsas vara lite rockstjärna för en kvart.Idag åkte jag på förmiddagen till Phimai templet nordost om Khorat. Det var ett rejält khmer tempel som sägs vara en förlaga till självaste Angkor Wat. Från Khorat var det ca 6 mil enkel och det var en lagom dagstripp.

Om man får pizzafrossa i Asien så kan man hitta pizza, dock så är det svårt utanför turistområdena. Jag åt precis en pizza för 335 baht (75 kr) med vatten till. Sätt det i perspektiv till att jag bor för 250 baht per natt! Dessutom så är pizzorna sällan lika goda som hemma. I princip är pizza nästan alltid relativt dyrt i Asien. Förvänta dig inte heller en lika stor pizza som hemma!
Kvällsmat i Khorat. Vilka läckerheter!
Om man tröttnar på pizza, kan man alltid äta någon sorts insekt. Mums!


(21/7-09) Livet är gott i Khorat, Isaan. Jag har upptäckt att jag skulle kunna leva för 400 baht per dag, vilket innebär 12000 baht (2700 kr med dagens låga svenska kurs!) per månad! Då bor jag på hotell med ac och tv. Det säger en del om hur billigt det är här. I realiteten så vill man självfallet unna sig något mer än äta och sova, men det har man ju verkligen råd med här.
Gatuscen Khorat.
Centrala Khorat. En ny dag har börjat.

Läckra frukter på nattmarknaden i Khorat.
Fruktutbudet är som vanligt enastående i Thailand. Till skillnad från många andra länder i Sydostasien är det dessutom alltid tillgängligt på de flesta gator och torg. De gula melonerna hade jag aldrig sett förr och de blev min favorit i Khorat.


(20/7-09) Efter en fem och en halv timmes bussresa från Pattaya är jag äntligen uppe i Khorat. Det har tagit mig nästan 20 år att lyckas få tid att resa till den här bortglömda delen av Thailand. Efter att ha hittat ett hotell för 250 baht per natt och varit ute och ätit på stan, så märker man direkt att leendena här inte alls handlar om att någon vill sälja något. Det känns redan efter endast en timme på plats här, väldigt äkta. Det lär ju finnas västerlänningar här, men hittills har jag inte sett en enda! Nu känner jag mig lite trött och matt, så jag skall väl tillbaka till hotellet och kurera mig lite innan jag utforskar mer av Khorat ikväll!

Har varit ute på stan nu. Mycket trevlig, ren och lagom stor stad. Staden är en av de större i Thailand med närmare 200 000 invånare. Enligt Lonely Planet är det inte mycket här att se. Det är möjligt, men staden är mycket finare än jag trodde. Inga tiggare, alla är glada och vänliga. Imorgon blir det att utforska staden mer, samt att ta reda på hur man kan få en glimt av den världsberömda nationalparken Khao Yai. Parken ligger ca 10 mil sydväst om Khorat om jag förstått rätt.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.