(8/9-12) Hemma i Nyköping ganska prick 11 på förmiddagen idag. Startade igår från hotellet i Bangkok klockan 15.00 svensk tid. Det tog alltså 20 timmar från dörr till dörr. Det blev en mardrömsresa på flera sätt. Flygresan bestod av två delar Bangkok till Doha på ca 6 timmar och sedan Doha till Arlanda också ca 6 timmar. Redan på Suvarnabhumi började jag få migrän och sedan skulle det bara bli värre. Flygningen mellan Bangkok och Doha är nog den värsta jag varit med om då det gäller turbulens. Det är en sak om det pågår några minuter här och där och sedan lugnar ner sig, men det här pågick i närmare en timme. Flygvärdinnorna verkade mycket uppstressade också vilket inte gjorde saken bättre. Lite orutinerat kan jag tycka. Det fanns även en rysk herre som vägrade sätta sig ner på sin plats trots att de nästan skrek åt honom att sätta sig då turbulensen var som värst. Till och med hans fru misslyckades med att överyga honom att det bästa är att sitta på sin plats med säkerhetsbältet på. Jag hade naturligtvis honom i stolen framför min. I Doha hade jag två timmars väntetid på flyget till Arlanda. Strax innan jag boardingen skulle börja fick jag förutom min migrän, även kraftiga magsmärtor. Här var jag nära att ge upp och stanna kvar i Doha, men jag hoppade ändå på planet. Nu hittade jag också äntligen mina Alvedon som skulle komma väl till pass. Tog två stycken precis när planet mot Arlanda skulle lyfta och sedan blev det bara bättre. Vid landningen på Arlanda kände jag mig nästan helt ok. Ett stort tack till SJ som denna dag hade sina tåg i tid. Hade väntetid en timme vid bytet på centralstationen och var lite nervös om mitt anslutningståg till Nyköping skulle gå i tid, vilket det som sagt gjorde. Förutom lite strul med hälsan så hade jag flyt med att det inte var några förseningar på hela resan. Det var bara 7 grader på Arlanda när jag landade i morse vid 7.30-tiden, vilket var lite av en chock för mig. Dags att börja arbeta och komma tillbaka till vardagen igen.


(7/9-12) Sista dagen idag man blir serverad. Jag tänker på hur bortskämd man blir när man är utomlands. Den stora omställningen kommer imorgon då man måste iväg och handla och laga egen mat. Samtidigt så kan det vara trevligt att veta till 100% vad man stoppar i sig och att laga egen mat blir roligt ett tag igen.

Jag betalade igår en halv dygnshyra till här på hotellet då jag vill behålla rummet minst till 17-tiden idag. Det är det värt för att få duscha och reflektera lite innan det bär iväg ut till flygplatsen. Idag är det mulet här på morgonen och det har regnat i stort sett hela natten igen. Vädret gör väl att det finns stor chans att det blir mer shopping idag.


(6/9-12) Det ser inte ut att bli att spendera någon tid vid poolen på hotellet. Det regnar nästan hela tiden. I natt har det vräkt ner hela natten. Normalt för årstiden och högst väntat. Nu ska vi se hur hungrig man är på att shoppa idag. Jag åker inte hem till Sverige förrän i morgon vid 20-tiden, men alla sinnen är redan inställda på att åka hem nu. Igår kväll var jag och kollade in Soi Cowboy, Patpong och Nana Plaza. Allt var väl precis som vanligt. Det jag tycker mig märka på senare år här i Bangkok är att det även under lågsäsong som nu, ändå är mycket turister. På Sukhumvit blir man rätt så störd på otrevliga indier samt skumma afrikaner, som jag gissar är nigerianer. När det börjar bli lite senare på kvällen är det mycket ”What’s up man?”. Man är ju måttligt intresserad av att engagera sig i en konversation med dessa herrar. Skulle bli mycket förvånad om de INTE är inblandad i droghandel. Prostitution är de definitivt inblandad i, då de verkar agera hallickar åt sina landssystrar. En sak är säker. Sukhumvit road har inte blivit trevligare med dessa typer strykandes omkring på nattkvisten när man är på väg hem.

Jag hittade inte min kompis på hotellet igår. Det fanns ingen person med hans namn incheckad. Det var värt ett försök i alla fall.

Det regnade ungefär halva dagen idag. Uppehåll och mulet på eftermiddagen och nu regnar det lite på kvällen igen. Vädret har inte påverkat mig ett dugg, då jag varit upptagen med att äta och shoppa, uteslutande på MBK den här gången. Fick tag i en fin North Face vinterjacka för dryga 400 kr. Sedan har jag inriktat mig på långärmade tröjor, vilket inte är helt enkelt att hitta om man skall ha rätt storlek. Är ute efter skor också, som jag alltid tycker är svårt. Får bli att kolla det extra noga imorgon. Det slinker säkert med ett par jeans också imorgon när jag ändå är här. Jeans kan man aldrig ha för många av! Då det nu är sista kvällen här blir det att plocka ut 10 000 baht och fira rejält. En mycket bra resa är på väg att ta slut.


(5/9-12) Det var jobbigt att lämna Filippinerna efter en mycket lyckad vistelse i landet denna gång. Det är snart dags att återgå till vardagen hemma i Sverige igen.

Klockan är 18.00 thailändsk tid och jag sitter på Federal Hotel och skriver detta. Filippinsk tid 19.00. Planet från Clark lyfte klockan 13.40 filippinsk tid. Jag är incheckad och nyduschad och ska äntligen få gå ut på stan och käka thailändsk mat. Missade lunchen idag. Som vanligt får man västerlännings-torgskräck när man kommer till immigrationen på Suvarnabhumi. Megamycket västerlänningar står i kö, i stort sett dygnet runt känns det som. I dag är det nästan precis 21 år sedan jag satte min fot här i Bangkok för första gången. Ofattbart vad åren går fort! Det enda som blivit bättre är infrastrukturen i den här staden. I övrigt kan jag inte se något som blivit bättre. Det som blivit sämre är all turism och med den allt konstigt folk man får med på köpet.

Jag har en barndomskompis några gator bort från mitt hotell misstänker jag. Jag vet vilket hotell han skall vara incheckad på så jag funderar på att gå dit efter jag ätit och fråga efter hans namn i receptionen. Det blir en rolig överraskning. Om jag hittar honom kan det bli en riktigt kul kväll här i Bangkok.