(2/2-08) Tillbaka i Sverige ikväll klockan 22.30. -5 grader på Arlanda och snö. Vid närmare eftertanke så har jag slagit några personliga rekord den här resan. Bland annat så har jag rest ca 27 000 km på en månad. Min längsta flygresa hittills varade 13 timmar och 50 minuter mellan Manila och Amsterdam. Det minsta plan jag flugit hittills på sträckan mellan El Nido och Manila med 19 passagerare. Slut på en trevlig resa. Minnen för livet. Oförglömliga stunder som varar så länge man lever!


(1/2-08) Kristallklart väder i Manila hela tiden (förutom smogen då). Var och köpte ett par skor i dag på SM Megamall vid Ortigas Center. Ligger några tågstationer bort från Ayala station som är ca 2 km promenad från mitt hotell. I övrigt så har jag legat och solat lite upp på taket också. I övrigt inte mycket att säga om denna dag. Allt funkar väldigt bra. Hotellet är det bästa jag bott på i Filippinerna. Allt har ett slut, även denna resa. Det kan bli en och annan öl senare ikväll som avslutning. Imorgon är det den stora förnedringsdagen, särskilt när man kommer till Stockholm då det inte ens finns möjlighet att ta sig från Stockholm till Nyköping via kommunaltrafiken!

Manila skyline med smog i bakgrunden.
Värre smog än i Los Angeles? Förmodligen!


(31/1-08) Tillbaka i Manila vid 14.30-tiden idag. Flygresan var minst sagt annorlunda. Hade trott att ett så pass litet plan skulle vara med obekvämt. Eftersom de flyger lägre än större problem så ser man väldigt bra. Har precis checkat in på City Garden Hotel i Makati. Kostar ganska precis 500 kr natten. Mycket fint hotell med alla tänkbara faciliteter. Nu blir det att spendera lite extra pengar här i två dygn innan jag drar hem till Sverige mitt på dagen på lördag (Filippinsk tid). Får väl se om det blir något mer skrivande på webbsidan efter idag. Imorgon blir det poolen på toppvåningen under dagen och shopping på eftermiddagen. Om det nu finns något att shoppa här. Är inte lika bekant med shoppingen här som i Bangkok. Klart det finns, frågan är väl bara hur långt man har ifrån det hotell man bor. Man vill inte spendera flera timmar i taxi enkel resa bara för att shoppa. Jag är bekant med Makati eftersom jag bodde här förra resan. Jättelätt att hitta hotellen här nu. Makati är rätt koncentrerat och ordnat så det är lätt att hitta om man har varit här några gånger förut. Jag har Ayala center rätt nära inpå mig, det ligger vid Peninsula Hotel där kuppförsöket inträffade för en liten tid sedan. Peninsula Hotel ligger ca 2-3 km från mitt hotell.

Rooftop pool, City Garden Hotel, Manila.
Trevlig utsikt från poolen!