38 - Bangladesh och Thailand 2019

Bangkok, Thailand

(29/10-19) Jag tog bussen från Pattaya till Ekkamai i Bangkok klockan 10.40 idag. 119 baht kostade biljetten. Det känns som att det har kostat samma i åratal nu. Åtminstone i tio år. Vid ankomst till Ekkamai runt 12.30-tiden tog jag skytrain från Ekkamai-station till Phaya Thai station för 44 baht. Min plan var sedan att gå från Phaya Thai till hotellet jag bokat vid station Ratchaprarop som tillhör airport link linjen. Sedan insåg jag att det var bra mycket smartare att ta airport rail en station för 15 baht!

Bangkok är som vanligt och denna gång har jag inte haft för avsikt att försöka se eller göra något speciellt. Jag åkte hit bara för att ha närmare till Suvarnabhumi imorgon. Det blir inte ens någon shopping denna gång! Mycket beror på att jag redan varit här två gånger tidigare i år. Tre gånger i Bangkok ett och samma år hör inte till vanligheterna.

Det känns nu väldigt starkt att jag är färdig med Thailand för överskådlig tid framåt. Dom kommande åren finns det många andra spännande resmål som går före. Resan hit var helt oplanerad denna gång. Man kan säga att jag evakuerade från Bangladesh efter att magen blivit sämre och sämre. Det var ett bra beslut. Då det gäller hälsan måste man ta det säkra före det osäkra och den regeln går före allt annat.

När jag checkade ut från hotellet i Pattaya på förmiddagen blev det plötsligt väldigt rörande och känslosamt. Efter tjugo nätter så känner man många i personalen och det finns även många utanför hotellet man har kärt känna. En del orkade jag inte säga adjö till och en del sade jag adjö till via facebook messenger. Dom närmsta vännerna sa jag naturligtvis adjö till personligen. Sabai Lodge är ett helt fantastiskt hotell som har riktigt bra service. Personalen är otroligt glada och trevliga varje dag. Har man minsta lilla strul med någonting har dom garanti på att man ska få hjälp inom tjugo minuter. Två gånger under min vistelse strulade min safe på rummet. Det tog runt fem minuter båda gångerna att få det fixat. Imponerande med tanke på att hotellet är relativt stort. Frukostarna är otroligt bra. Man kan äta thai-frukost eller västerländsk frukost. Frukt- och grönsaksutbytet är omfattande. En person står kontinuerligt och steker ägg och bacon.

Det blev en tidig kväll ikväll. Vill inte missa flyget imorgon bitti.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »