17 - Indonesien och Timor-Leste 2013

Com, Timor-Leste

(9/6-13) Det känns som att jag har anlänt till världens ände. Jag befinner mig nu i Com som i stort sett ligger så långt österut man komma på ön. Tangentbordet på laptopen jag skriver på fungerar väldigt dåligt så jag har lite problem att skriva detta. Det är ungefär 8 mil hit från Baucau och det tog mig från klockan åtta i morse till 14.30 att komma hit!

Det är extremt svårt att ta sig från A till B i landet. Idag blev jag tvungen att hoppa av i Lautem då bussens slutdestination var Lospalos och vägen delade sig här. Lautem ligger 15 km innan Com. Där blev jag tvungen att vänta runt 2 timmar innan det till slut kom en lastbil som kunde ge mig skjuts för 2 USD. Dessa lastbilar som lokalbefolkningen åker på flaket på är det enda som finns att tillgå. Ibland går det bara en på en hel dag mellan mindre byar. Com är riktigt fint. Jag bor på Com Beach Resort för 20 USD per natt med aircondition. De har prissänkt enkelrummen från 25 USD till 20 USD och ändå är hotellet helt tomt! Det verkar som att det mesta av Östtimors intäkter för hotell och restauranger dramatiskt har sjunkit sedan FN lämnade landet. Imorgon ska jag försöka snorkla om vädret tillåter.
Nedan bilder från dagens äventyr.
Strandad i Lautem då den buss jag åkte med gick till Lospalos. Lautem, Timor-Leste.
Den ej så välbesökta marknaden i Lautem. Jag blev väldigt glad att det fanns vatten att köpa. Lautem, Timor-Leste.
Ombord på flaket på lastbilen som tar mig från Lautem till Com. Timor-Leste.
Fullsatt! En del som ville åka med fick inte plats. Ombord på flaket på lastbilen som tar mig från Lautem till Com. Timor-Leste.
Framme i Com som visade sig vara en riktigt idyllisk plats. Det enda som jag tyckte var lite störande var att det var många hundar som var fientligt inställda till mig. Detta är stranden vid hotellets restaurang. Com, Timor-Leste.
Det visade sig att Com Beach Resort hade haft en del prominenta gäster. Överst i mitten av bilden nobelpristagaren José Ramos-Horta. Com, Timor-Leste.
Grillad fisk och ris på restaurangen på Com Beach Resort, Com, Timor-Leste.
Stranden i Com, Timor-Leste.
Barn på den indonesiskbyggda hamnpiren, Com, Timor-Leste.
Den indonesiskbyggda hamnpiren, Com, Timor-Leste.
Den indonesiskbyggda hamnpiren, Com, Timor-Leste.
Tavla över fridlyst marint liv, Com, Timor-Leste.
Som vanligt en massa fotboll, Com, Timor-Leste.
Partiet Fretilin har starka fästen i östra delen av landet, Com, Timor-Leste.
Idylliska Com Beach Resort, Com, Timor-Leste.
Com var en riktigt trevlig plats. Naturen och lokalbefolkningen gav mersmak. Nästan värt att åka tillbaka till Timor-Leste bara för denna plats. Jag var helt ensam på den största resorten i Com! Det var bara hotellets manager som höll mig sällskap.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »