1 - Thailand och Filippinerna 2005

Malapascua, Cebu, Filippinerna

(26/7-05) Myndigheterna som regerar över ön Malapascua plus en hel del utländska investerare verkar tro att det går att omvandla den här ön till ett nytt Boracay. Så mycket erfarenhet har jag av tropiska paradis att jag direkt kan säga att de stränder som finns på den lilla ön (endast två kvadratkilometer) inte ens är i närheten av White beach på Boracay. Till och med Lonely Planet verkar tro att det är något stort på gång turistdollarmässigt där uppe. De skriver att vissa av invånarna är rädda för ett nytt Boracay, men jag tror dom kan sluta vara det nu. Dykningsmässigt däremot, håller stället hög internationell klass enligt de erfarna dykare jag träffade. Dessutom kan man se den ytterst sällsynta thresher-hajen som blir upp till 5-6 meter lång. Fråga? Varför tar man aldrig dykcert?


(25/7-05) Har man inte dykcert, så kan man göra som jag och utforska såna här små öar till fots. Det var verkligen en lagom ö att göra detta på. Solbad, karaoke (premiär för mig) och en och en annan San Miguel är andra aktiviteter man kan fördriva tiden med. Sova är också en huvudaktivitet på sådana här ställen. 


(24/7-05) Kom hit för ett par timmar sedan, som sagt. Bor på Cebu Grand Hotel, vilket är hyfsat lyxigt. Har bokat och pröjsat 4 nätter, så jag tänkte se mig om ordentligt i den här staden nu. Att sola och bada har sin charm men omväxling är också väldigt viktigt. Dessutom skall jag väl försöka träffa mina filippinska vänner igen. Till att börja med måste jag ta igen det jag missade i matväg tidigare idag under den 5 timmar långa resan.
Huvudsysselsättning på Malapascua Island
Utanför min bungalow på Malapascua, endast ett tiotal meter från stranden. Fotot taget taget av min vän Mario.

Båtbygge på Malapascua
Båtbyggarfolk på Malapascua. Slutresultatet skall bli en båttyp som kallas för Bangka på Filippinerna.

Tyfon på ingång, Malapascua
Tyfon modell mindre på ingång. Bounty beach, Malapascua.

Två smågrabbar infödda på den lilla ön Malapascua norr om Cebu. Hmm, vad sysslar vitingen med?
De här grabbarna på Malapascua tyckte det var mer än kul med den konstiga vita turisten som gick runt hela ön till fots i den heta tropiska solen mitt på dagen! De busade och försökte prata visayan med mig, samt visade en hel del intressanta saker hemma hos sin familj. Kul att en inblick i hur lokalbefolkningen bor. Fantastiska upplevelser tillsammans med lokalbefolkningen vilket här kändes mycket genuint. Hoppas ön slipper massturism i framtiden, även om en del turism självklart är en framtida källa till försörjning. Lagom bör vara bäst på en sådan här liten pärla till ö.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »