1 - Thailand och Filippinerna 2005

Bangkok, Thailand (del 1)

(11/7-05) Det är måndag och klockan är tolv. Jag var uppe klockan 09.00 för att fixa en massa saker. Det första jag gjorde var att byta hotellrum. Det finns en del saker som jag tycker har fungerat mindre bra med tanke på vad det kostar att bo där. Bland annat så är personalen ointresserad av att fixa enkla saker som att fylla på toapapper, städa rummet och lite annat som man förväntar sig att det utförs. I övrigt så var det ett bra ställe. Nu bor jag mitt på Khao San road på ett ställe som heter D&D Inn. Har precis legat och solat på taket där det finns swimmingpool. Bada i swimmingpool och sola på Khao San Road har jag aldrig någonsin gjort förut. På 90-talet gick det inte ens. Rummet kostar 550 baht per natt inklusive frukost och aircondition vilket är väldigt bra valuta för pengarna.

Nu till dagens höjdaraffär! Efter att ha besökt diverse resebyråer runt Khao San road så har jag fått en uppfattning att det är Philippine Airlines som är billigast, men kanske inte bäst, med 11800 Baht tur och retur Bangkok-Manila. Av en slump slank jag in på en resebyrå efter att ha checkat in på mitt nya hotell och frågade efter biljett till Manila. Tjejen bakom disken är trevlig till skillnad från många andra som kör resebyråer på Khao San road. Hon letar och letar och hittar Kuwait Airlines som har en biljett för 8000 Baht! Nästan 4000 Baht mindre än Philippine Airlines plus att det är ett bättre flygbolag. Just nu är det generella prishöjningar på flygbiljetter på grund av att världsmarknadspriset på olja gått upp påstod tjejen. Jag skall hämta biljetten vid 14-tiden. Bara att hoppas att resebyrån finns kvar då. Jag har betalat cash men har inte sett någon biljett ännu så det är kanske lite för tidigt att ropa hej angående det! Avgång till Manila är i morgon klockan 12.00 och jag kommer att åka tillbaka till Bangkok den 31 juli. Tog höjd för några extra dagar i Bangkok avsedda för shopping! Nu gäller det att planera så att jag får ut det bästa och mesta av Filippinerna på två och en halv vecka. Dags för en Singha och lunch nu!


(9/7-05) Sov länge idag. Skönt att få vila ut efter den tunga resan och den jetlag man trots allt får med fem timmars tidsskillnad. Jag var uppe ganska länge igår kväll också. Började dagen med frukost på hotellet för att sedan ta en långpromenad runt Grand Palace. Runt hörnet så hamnade jag på ett par bakgator och vad snubblade jag över där? Tuppfäktning! Har aldrig sett sådant förut så det var rätt kul. Det var inte speciellt blodigt eller så. Man stoppar kort sagt in två tuppar i en cementring som står på högkant och låter dom slåss under en viss tid. När tiden är ute så tar ägarna hand om respektive tupp och tvättade och småfixar lite med sår och skador som uppstått. Det kanske är så att dom dödar varann ibland, jag vet inte. Djurplågeri är det väl i ärlighetens namn.

Jag har varit på ännu en långpromenad nu efter lunch. Har i princip gått runt i hela Banglamphu. Ja, hela Ko Ratanakosin har typ avverkats till fots! Det är bra mycket varmare nu än när jag var här i Mars med mina föräldrar plus att luftfuktigheten är mycket högre nu. Det är riktigt kul att gå omkring i storstäder i Asien. Vad som helst kan hända! Försöker meditera fram ett beslut på vart jag skall vägen efter Khao San och Bangkok. Ska kolla lite flygpriser ikväll eller imorgon. Jag har en del idéer på resmål.


(8/7-05) Khao San road har känts som hemma i många år nu. Vad man än känner så är det en ypperlig bas för att starta en resa i Sydostasien. Skulle nog vilja hävda att det är världens bästa start på vilken resa som helst! Det bästa är om man kan komma hit tomhänt från Sverige, eftersom allt man behöver finns att köpa här. Kom hit för ett par timmar sedan. Har redan hittat ett par Birkenstock som det står Made in Germany på, vilket naturligtvis inte är sant. Innan jag gick in på detta internetcafé så träffade jag på en knäppgök som påstod sig ha bott här i 15 månader. Tokig grek. Han ville sälja en bunt papper till mig som han påstod vara ett utkast till en kommande bok om Khao San Road. Det är det som är så himla kul här nuförtiden, stället är fullt av utflippade människor från hela världen. Flera än någonsin skulle jag vilja påstå. Killen inbillar sig alltså att han kan försörja sig på det här men personligen är jag minst sagt lite tveksam! Har hittat ett kanonfint hotell ett par kvarter bakom Khao San road som heter Cozy Thai House. AC, satellit-TV och rent och snyggt. 600 Baht per natt. Åt precis en underbar middag med seafood och drack tre öl till det. Notan slutade på 140 Baht. Man tror nästan inte att det är sant. Mindre än 30 svenska kronor! Då skall man komma ihåg att det är turistpriser här. Nu blir det nog sängen! Ta vara på värmen därhemma, det gör jag här!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »