32 - Filippinerna och Qatar 2018

Maripipi, Biliran, Filippinerna

(20/2-18) Vi vaknade upp till en mulen morgon och det hade regnat i stort sett hela natten. Jag bestämde mig för att ta en löptur direkt efter frukost. Det var väldigt trevligt att springa längs vägen som går runt ön. Rätt krävande löpning då det är backar upp och ner hela tiden. Ingen trafik alls och en underbar luft.

Efter löpningen blev det en liten samling och diskussion om vi skulle åka till Sambawan eller inte. Klockan hade nu blivit 10 på förmiddagen och himlen såg väldigt mörk ut. Det kom kraftiga regnskurar mellan varven. Till slut bestämde vi oss för att hoppa över Sambawan. Det kändes tråkigt då Sambawan var en av de platser jag kommit hit för att se.

Jag och koreanen slappade på resorten tillsammans med John medan Sue och Martin gick till en närliggande strand för att simma. Vid lunch började himlen klarna upp mer och mer och jag frågade Emy om det fortfarande var möjligt att leja en båt att ta oss till Sambawan. Medan vi åt lunch klart undersökte hon saken. Hon kom ganska snabbt tillbaka och meddelade att vi kunde åka med samma båt vi skulle ha tagit ett par timmar tidigare. 1200 pesos för båten tur och retur ut till ön. Jag frågade John om han ville följa med men han avböjde. Martin och Sue fick vi inte tag i så vi snabbaste oss att packa nödvändiga saker och drog iväg.

Det blev en fantastisk eftermiddag på Sambawan island. Vädret var mulet till och från men tillräckligt bra för att göra det hela till en behaglig vistelse på ön. Jag snorklade längs stranden och förvånades över hur många olika fiskarter jag lyckades se. Fantastiskt vatten att snorkla och simma med.

När vi åkte tillbaka till Maripipi spöregnade det i stort hela vägen. Återigen hade vi tur som han besöka och njuta av Sambawan dom få timmar det var bra väder idag!

Bilder ovan från vistelsen på Sambawan island. En fantastisk liten ö en kort båtresa från norra delen av Maripipi.


(19/2-18) Var uppe i god tid för att förbereda mig för den spännande resan till Maripipi med båt för avgång 10.00 från hamnen i Naval. Jag tog en tricycle dit från Marvin’s Seaside Inn. I hamnen träffade jag mina amerikanska vänner som av en slump också skulle till Maripipi idag. Jag lärde känna dem igår kväll på hotellet. Biljetten till båten kostade 80 peso. När vi väl kom ombord tog det en bra stund innan båten kom iväg. Tiden rann sedan iväg så att vi till slut blev 45 minuter försenade. Det spelade ingen som helst roll då resan till Maripipi endast är ungefär en och halv timme lång.

När vi väl lämnade hamnen började en resa som skulle visa sig bli mycket vacker. Vädret var lite ostadigt och det regnade lite då och då under färden ut till Maripipi, men i övrigt var det en mycket trevlig resa. Utsikten mot Bilirans majestätiska bergstoppar är fantastisk från båten. I hamnen i Maripipi tog jag en tricycle till Napo Beach Resort där både jag och amerikanerna hade reserverat rum. Det är den enda hyfsade resorten som i nuläget finns på ön. Vägen runt ön är väldigt smal men för det mesta asfalterad. Jag såg inte ett fordon med fyra hjul från piren till Napo Beach Resort. Riktigt trevligt. När vi kom fram blev vi varmt välkomnade av ägaren Emy och ett par av hennes döttrar samt vakten. Vi anlände ungefär samtidigt allihop med var sin tricycle. John, Sue, Martin och jag. Vi var väldigt hungriga så vi beställde mat omgående. Efter maten testade Martin och jag att snorkla i vattnet utanför resorten. Det var inte så mycket att se, fast det var en bra övning inför morgondagens planerade tripp till Sambawan island där det lär bli mycket snorkling. Napo Beach Resort är den perfekta platsen att bo på om man vill ha tyst, lugnt och skönt. Det finns ingen sandstrand vid resorten, men det finns flera sandstränder inom gångavstånd. Till middagen dök det upp en man från Sydkorea, vilket vi alla tyckte var konstigt, då resorten är väldigt liten och han förmodligen kom med samma båt som oss. Han var inte så bra på engelska så vi lyckades aldrig få reda på detaljerna avseende när han anlände.

Vi bara njöt av omgivningarna under eftermiddagen och gick och lade oss relativt tidigt.

Ovan bilder från resan mellan Naval och Maripipi och ankomst till Maripipi.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.