32 - Filippinerna och Qatar 2018

Puertobello, Cebu (Poro island, Camotes), Filippinerna

(8/3-18) Jag förlängde boendet igår på Santiago Bay garden & Resort med avsikt att stanna ytterligare en natt. Idag har jag snorklat i Santiago bay. Det var i ärlighetens namn inte så mycket att se. Stranden är perfekt för bad, men den är inte riktigt lika fin som Borromeo beach som är öns vackraste strand. Det kanske är en lite väl tuff jämförelse då Borromeo beach är världsklass. Det blev ett löppass mitt på dagen och det gick otroligt bra trots den extrema hettan.

Strax innan middagen fick jag för mig att fråga i receptionen om jag kunde boka transport till hamnen i Puertobello så att jag var säker på att ha en person som kör mig till båten inatt vid 03-tiden. Tjejen i receptionen ringde efter en kille som skulle visa sig vilja ha 1000 peso. Jag avböjde. Plötsligt vaskades det fram en äldre herre från ingenstans som var beredd att köra för 300 peso. När jag funderat en stund på det här med riskerna att åka 03.00 inatt ändrade jag mig avseende tidpunkten för avfärd. Vi drar nu, sa jag till mannen. Tjejen i receptionen tittade på mig och såg ut som ett frågetecken. Hon tyckte det var konstigt att jag skulle åka redan nu då jag hade betalt för att stanna över natten.

Det var en timme till det skulle bli mörkt vilket innebar avsevärt lägre risk då vi skulle hinna halvvägs innan det blev mörkt. Jag snabbpackade och sedan drog vi iväg. När vi var framme i Puertobello hjälpte chauffören mig att hitta ett boende nära piren, vilket inte var helt enkelt. Till slut hittade vi ett gammalt skitigt pensionat för 500 peso per natt. Det var bara att ta det direkt. Efter incheckning hittade jag ett litet barbecue-ställe där jag åt grillad kyckling och ris. Det gick loss på 50 peso med ett glas vatten till! Sedan var det bara att gå och lägga sig. Rummet var så pass äckligt så jag gick och lade mig lyset tänt, en sorts försvarsmekanism mot eländet. Jag brukar göra så om det finns misstanke om att insekter kan ta sig in i rummet. Då dom dras till ljuskällan. Vaknar man så har man också direktkoll på läget i rummet.


Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »