Filippinerna 2007

Siquijor, Siquijor

(17/7-07) Åkte motorcykel uppe i bergen idag. Det var vackert med djungeln där. Började regna på väg ner från bergen men avstånden är rätt så korta här så det gick bra att köra hem. På resorten där jag bor blir jag behandlad som en kung, eftersom jag är den enda som bor där. Ikväll har jag beställt färsk fisk och sedan en massage efteråt. Var precis till piren som ligger i huvudstaden Siquijor 8 km från min resort. Köpte en biljett till båtresan över till Negros imorgon. Avfärd 10.00 till Dumaguete, Negros. Ön Negros är precis som denna ö en ö som de flesta utlänningar missar. Skall finnas mycket att se där, det är en relativt stor ö. Tror det är Filippinernas fjärde största ö. Synd bara att jag nog inte hinner mycket mer än staden Dumaguete innan jag måste försöka få ett flyg till Manila.


(16/7-07) Idag har jag kört ca 80 km motorcykel i en mycket avslappnad trafikmiljö. Ön är inte lika vacker som jag hade förväntat mig. Det är fint, men inte så fint som ryktet säger. Hittade en jättefin strand på hela ön, vilket är en liten besvikelse. Jag åker till ön Negros på onsdag morgon, imorgon blir det bara att ta det lugnt och bada och sola.
Kristallklart vatten, Siquijor.
Denna strand ligger på ön Siquijors nordöstra sida.


(15/7-07) Så har jag då kommit fram till Siquijor på eftermiddagen idag söndagen den 16 Juli. Det bor ca 80 000 människor här och det verkar vara en väldigt fridfull ö. Lyckades hitta ett enda internetcafé på ön, i huvudstaden Siquijor där det bor 10 000 invånare. Nu tänkte jag storhandla och åka tillbaka till min resort 8 km härifrån. Allt är väldigt dyrt på resorten så jag tänkte köpa vatten och det nödvändigaste så det räcker för minst tre dagar. Kanske även hyra en motorcykel. Eller så gör jag det imorgon bitti. Vädret är helt perfekt varje dag. Idag tog jag farväl av Janne från Örnsköldsvik och hans filippinska fru. De skulle stanna kvar på Bohol en dag till för att sedan åka hem till Davao i övermorgon.
Mitt boende på Siquijor.
Tio meter från stranden i en fullt utrustad bungalow med aircondition!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.