1 - Thailand och Filippinerna 2005

Cebu City, Cebu, Filippinerna (del 1)

(23/7-05) Jag var tvungen att förbereda mig idag för resan norrut imorgon, så jag stannar en extra natt här. Har varit på stans största shoppingcenter alldeles nyss. SM Mall. Det finns allt där. Banker, restauranger, kasinon, all tänkbar shopping och till och med sjukvård! Köpte en adapter för min batteriladdare och när jag kom tillbaka till mitt hotellrum så, voila, funkade laddaren. Det måste ha varit så att uttagen på mitt hotellrum i Boracay var strömlösa. Laddaren funkade inte med den lånade adaptern. Det känns såklart oerhört viktigt att kunna fota när man är på resande fot.
Nu skall jag dra till med något som man kan kalla för en klyscha när man är ute och reser. Men jag överdriver inte nu. Människorna är helt underbara här. Jag måste ge filippinarna en stor eloge gästvänligheten man stöter på överallt. Man går in på ett shoppingcenter, dörrar hålls upp av beväpnade vakter och man blir genast tillfrågad av densamme om man letar efter något speciellt. Varpå man blir visad till rätt sektion av de ofta gigantiska shoppingcentren. Ibland upp till ett par kilometer långa byggnader. ”Welcome sir”, ”Everything ok sir?”, ”Welcome back sir”, möts man av överallt. Filippinare som utlänningar hälsas på detta sätt. Till en början så kan man tro att man särbehandlas som utlänning med fet plånbok men så är inte fallet. Kunskaperna är mycket bra i engelska. Man kommunicerar internt ofta på engelska i det här landet.

Det enda jag har kvar att göra nu i storstaden är att återbekräfta min flygbiljett med Kuwait Airways, Manila-Bangkok. Imorgon bär det som sagt av till Malapascua Island i norr.
Downtown Cebu City, Cebu
Övergångsställe i downtown Cebu City. Skitigt, rörigt men massvis med sköna människor.


(22/7-05) Då är jag i miljonstaden Cebu City på ön Cebu. Resan hit gick bra. Vädret var bra i morse men planet var försenat 45 minuter. Det kvittade för min del. Checkade in på mitt hotell klockan 12.00. Sedan gick jag ett par kilometer till ett stort shoppingcenter som heter Ayala Shopping Mall där de flesta flygbolagen finns representerade och köpte en flygbiljett till Manila. Denna flygbiljett behöver jag för att komma med mitt flyg från Manila till Bangkok den 31 Juli. Beslutade att inte spendera någon mer tid i Manila så jag bokade flyget så att jag bara i princip behöver gå över från inrikes till utrikeshallen i Manila. Då maximerar jag min tid här på Cebu istället. Har de här filippinarna på tråden som jag skall resa vidare med nu. Hela bunten jobbar på ett kontor här i uptown Cebu och de kommer till mitt hotell och möter mig i entrén om en stund när de har slutat jobba! Detta blir kul och spännande.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »