32 - Filippinerna och Qatar 2018

Manila, Filippinerna (del 2)

(14/3-18) En halvdag i Makati som i stort sett spenderades med en promenad bort till shoppingcenterområdet med bland annat Glorietta och Greenbelt. En tung resdag låg i korten idag då jag skulle flyga till Qatars huvudstad Doha. Jag hade i egenskap av genius-kund på booking.com bett om en två timmar senare utcheckning vilken beviljades av hotellet. Flygets avgångstid var satt till 18.25. Jag såg till att åka ut i mycket god då jag har stor respekt för trafiken i Manila. Dessutom vet jag av erfarenhet att Manilas flygplats NAIA kan strula ordentligt om man har otur. Jag checkade in på webben via Qatar Airways app och för första gången tyckte jag att man verkligen hade nytta av en web-checkin då det fanns en egen kö för folk som hade checkat in den vägen. Kön var nästan lika kort som kön till business class vilket var riktigt trevligt.

Flygningen från Manila till Doha tog 9 timmar och 45 minuter. I slutet av flygningen gjorde planet en rätt kraftig sväng norrut strax öster om Förenade Arabemiraten innan planer. Efter att ha funderat en stund så förstod jag till slut att det handlade om den bojkott mot Qatar av bojkott som inleddes i mitten av 2017 av Förenade Arabemiraten, Bahrain, Egypten och Saudiarabien. Klockan var kring 12.30-tiden lokal tid i Doha när jag landade.


(13/3-18) Jag hade lite beslutsångest inför vilken tid jag skulle sikta på att ta minibuss från Ormoc till Tacloban idag då jag haft svårt att få tag i information angående hur länge resan tar. Jag hade avgång med flyg från Tacloban till Manila klockan 13.50. Jag bestämde mig till slut för att gå upp klockan 07.30 och äta frukost på hotellet. Jag kom till slut iväg klockan 08.50 med minibussen och var framme i Tacloban vid 11-tiden. Eftersom jag anlände till centrala Tacloban och tyckte att jag hade tid på mig att äta så tog jag gick jag till min favoritrestaurang i staden, italienska Giuseppe’s. Jag blev lovad att den pizza jag skulle beställa inte tog för lång tid att tillverka. Ett löfte som hölls. Trots det fick jag problem att hinna till flyget i tid. Precis när jag hade ätit klart så började det spöregna. Från centrala Tacloban till flygplatsen är det ungefär 8 kilometer så jag trodde det skulle vara lugnt att hinna med flyget. Regnet var så kraftigt så det gjorde det svårt för mig att hitta transport samt när jag väl hittat en tricycle bad han om ett hutlöst belopp. Förmodligen också för att jag såg så desperat ut. Eftersom jag visste vilket pris man ska betala så fick jag ner priset till en mer lagom nivå. Jag hann till flygplatsen i god tid till slut.

Flygningen med AirAsia gick bra och planet landade 15 minuter före utsatt tid i Manila. I Manila fick jag snabbt tag i en bra taxi som tog mig till hotellet i Makati. Taxinotan slutade på 150 peso, vilket är precis vad jag betalade förr i tiden när jag besökte Makati. Helt otroligt.

Det blev att ta det lugnt på kvällen i Manila på Red Planet Makati, ett hotell jag aldrig tidigare bott på. Ett relativt bra pris runt 2500 peso inklusive frukost. Läget ligger perfekt i Makati. Nära till Burgos street med nöjen och restauranger men ändå lugnt och tyst.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.